Tömegnövelésnél csak a kalóriaplusz ami számít?
71kg, 21 éves, nehezen hízó fiú vagyok, a mostani étrendem így néz ki:
-3.300kcal
-418g szénhidrát
-111g zsír
-167g fehérje
Az lenne a kérdésem, hogy a napi ch/zsír bevitel mindegy, hogy milyen kajából történik? Például pékáruk (nem cukros), pogácsák is megfelelnek, mondjuk a napi ch 30%-át fedezni?
Tudom, hogy a fehér lisztes termékek nem egészségesek, de ha ettől eltekintünk, akkor beleférnek tömegnövelő étrendbe?
Eddig még nem sok, 45 napja csinálom, még nem hozta a célt, úgyhogy lehet módosítanom kell.
A célom heti +0.5kg, talán ez még reális lehet, és nem lesz túlzott zsírosodás szerintem.
Igazából nem szokott minden nap kijönni pontosra, egyik nap +10%-al túl tolom az étrendet, néha pedig kevesebbre jön ki. De gondolom hobbi szinten nem az számít, hogy minden nap grammra pontosan meglegyen, hanem hogy általánosságban elérjem.
Igen azt tudom, hogy a cukor nem jó. Viszont amire én gondolok az pl. egy sajtos pogácsa, amit étketzések közt könnyü betolni, és 310kcal, 15g zsír, 6g fehérje, 30g szénhidrát, amiből csak 2 gramm cukor, ami meg nem sok.
Ilyesmire gondoltam, nem fánkra csokis dolgokra.
"Teljesen mindegy hogy a szénhidrátot cukorból vagy rizsből viszed be"
A a zsír az zsír, nem szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!