Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudnátok segíteni L-Karnitin...

Tudnátok segíteni L-Karnitin szedésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Már régebben elkezdtem edzeni (a fogyás és és az izmaim megerősítése érdekében) ám akkor abbahagytam az egyetem követelményei és az ingázás miatt. 1 hónapja azonban újrakezdtem az edzést.

Most már nem szeretném abbahagyni és mivel van rajtam bőven felesleg ezért az izmosodás mellé szeretnék fogyni is, ezért az utánajárások után rendeltem magamnak L-karnitin kapszulákat.

Szinte minden oldalt elolvastam amely ezen táplálékkiegészítővel foglalkozik, ám ellentmondásokba ütköztem. Az nagyjából minden oldalon egyezett, hogy akik edzenek vagy fogyni szeretnének azoknak 1000-3000mg napi karnitin bevitele ajánlott, így a középértéket megtalálva valószínűleg 2000mg-ot fogok belőle szedni.

Ám lenne 2 kérdésem amelyeket nem találtam több oldalon egyező információként:

1.: Ezt a mennyiséget mikor kell bevennem?

Azt tudom, hogy edzés előtt kb 1 órával, viszont amit én rendeltem kapszulák 500mg-os kiszerelésűek, így 4 darabot kéne edzés előtt bevennem. Az egyik oldalon azt találtam, hogy reggeli után 1000mg és edzés előtt 1000mg. Ezen információ kapcsán annyiban vagyok szkeptikus, hogy az L-karnitin köztudottan passzív zsírégető, így ha reggeli után veszem be, de délután edzek akkor ez nem fog kárba veszni?

2.: Az L-karnitint éhgyomorra kell bevenni vagy szénhidrátban gazdag (akár egy csoki vagy müzliszelet) társaságában?

Egyik oldal azt írja, hogy éhgyomorra, a másik pedig azt, hogy szénhidrátban gazdag étellel, ugyanis így képes eljutni az izmokhoz, így nem tudom megítélni.

Előre is nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát! :D

2020. ápr. 15. 20:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd inkább a fenébe az L karnitint. Marketingfogás az egész. Anélkül is lehet nagyszerűen fogyni. AZ, hogy hogyan iszod az L karnitint az max 1% ot hozzá a fogyásodhoz. Tehát ha nincs karnitin de van diéta és súlyzós edzés meg futás az is bőven elég. A másik, hogy mivel nő vagy ne várj nagy izmosodást fogyás mellé. Sőt reálisabb ha semmit sem vársz. Legalábbis a nőknek hasonló a céljuk mint a tied. Szóval fogalmam sincs, hogy mikor kell szedni az L karnitint de az biztos hogy anélkül is remek eredményt érhetsz el!
2020. ápr. 16. 18:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem túlbecsülöd az l-karnitin jelentőségét. Ha már megrendelted, nyugodtan fogyaszd el, ártani nem fog. Nem akarok ellene beszélni, mivel edzés előtt én is szedem, pontosabban iszom, 3-4 ezer mg-ot, de valóban a súlyzós edzés + a megfelelő, fehérjében gazdag étrend vezet elsősorban eredményre.
2020. ápr. 16. 19:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Placebo, abból a pénzből vehettél volna bármi mást, hasznosabb lett volna. Sajnálom de ne higgy el minden reklámszöveget.
2020. ápr. 21. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!