Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mostantól tilos a konditermekb...

Mostantól tilos a konditermekbe járni?

Figyelt kérdés
2020. márc. 27. 15:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Vannak még termek. Nem mindenki kaksizott úgy be :)

Ne általánosíts.. aki évek óta szinte mindennap terembe van és nagy súlyokat használ, nomrális izomzattal rendelkezik az csak összeszakad a fekvőtámasztól meg a saját súlyos jógától... Ronaldo meg csak egy girnyó focista wtf. Nem gyúrásról van szó? :D

2020. márc. 31. 17:04
 12/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, nincs nagyobb terme neki mint az összes pesti terem. Ráadásul nem is kell nagy terem ugyanis kevesebb felszereléssel is lehet jól edzeni. Ha 1 hónapig otthon edzel nem fogsz összeesni. Azért hoztam példának a Cristianot, hogy egy sztárnak is megfelel ha nem a hagyományos edzését használja. Lehet, hogy van otthon felszerelése de a pályára nem mehet ki. Ti meg azt hiszitek, hogyha 1 hónapig otthon maradtok világvége van. Igaza van itt valakinek ez a vírus a testépítőket mentálisan próbára teszi és jól el is buknak. Bebizonyítják, hogy miért hiszik őket hülyének.
2020. márc. 31. 22:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó! Nagyon rossz példát hoztál. Lehet, hogy Ronaldo sem tud kimenni a pályára, de az biztos, hogy neki a telkén ahol tartózkodik, nem decathlonos gumiszalagokkal, hanem több milliós gépekkel váltja ki a pályás edzést, amik tudják helyettesíteni azt. Nem beszélve a profi étrendről, és a szakemberekről akik körbeveszik...

Na de most térjünk vissza a "hülye" testépítőkre: Aki nem hobbi-gyúrós, hanem komolyan veszi a dolgot és naturál, az nem biszem-ba*zom súlyokkal edz, hanem esetenként 200+ kilókkal. Ha pedig ezt a fajta, kemény terhelést elveszed, és helyettesíted az ehhez képest sokkal könnyebb saját testsúlyossal, akkor nagyon hamar elmegy az erőszinted. Nem, nemfogsz összeesni, teljesen biztos nem, de 3+ hónap után (nem 1 hónap lesz ez az egész, ahogy te említetted, ha 1 hónap lenne akkor nem aggódna senki) igen szépen összecsoffadsz... Plusz azt még hozzátenném, hogy sok embernek nincs pénze otthoni súlyokra,dolgokra, így nemtudnak otthoni eszközökkel edzeni.

Mellesleg, rajtad kívűl senki nem nézi hülyéknek a testépítőket, nem tudom miért kell általánosítani. Azt viszont látom, hogy most a sok fegyencedzős maki nagyon örül a jelenlegi helyzetnek...Legalábbis itt a gyakorin... Nekem ez a véleményem.

2020. ápr. 2. 00:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Utolsó! Otthoni edzéssel is kilehet váltani a termi edzést én is otthon edzem. És nem vagyok fegyencedzős, sosem voltam otthoni súlyokkal váltom ki a konditermet. Azért hülyék a testépítők, mert nem értik meg, hogy járvány idején nem a teremben kéne edzeni hanem otthon nyilván súlyokkal. Gődény csimnált videót ahol megnézi a helyzetet a konditermben és nem olyanok voltak ott akik olyan bikák, hogy otthon el sem férne akkora súlyzó amit nem bírnak el. Viszont olyan hülye érvekkel jöttek, hogy miért kell teremben edzeni amivel egy gyúrós jöhet csak. Gődénynek sem volt annyi esze, hogy elmondja, hogy egy kis otthon maradástól nem dől össze a világ.
2020. ápr. 2. 01:18
 15/17 anonim ***** válasza:

Én is láttam Gödény videóját, és én sem értek egyet az ottani emberek véleményével. De! Attól még hogy nincsen rajtuk 30kg színtiszta izom, még nem jelenti azt hogy nem edzenek nagy súllyal. Ha megnézed, a naturál erőemelők testépítő szemmel sehogy sem néznek ki, mégis milyen súlyokat mozgatnak. A strongmanekről nem is beszélve, egy laikus azt mondja rájuk hogy szimplán dagadtak, közbe meg szintén brutál súlyokat megmozgatnak... Ezek után hozzátenném, hogy egy komolyabb súlykészlet ottvan 100k+, alsó hangon. Tehát ilyen szempontból, ha szerény anyagi háttérrel gazdálkodsz, akkor az otthoni edzés kilőve.

"járvány idején otthon kell edzeni": Egy fenti kommentemben már említettem, hogy csak nézz el egy nagyobb boltba mi van, és nézz el egy még nyitott konditerembe.. meg fogsz lepődni... A boltba leköhögik, letüsszentik az embert, összefogdosnak mindent, nemtartják a távolságot, tehát kb. minden "szabályt" megszegnek. Ezzel szemben, a még nyitott termekbe konkrétan szerintem nincsenek egyszerre 5-nél többen(sőt, valahol létszámkorlát is van), higéniai szabályokat vezettek be, megy a fertőtlenítés-szellőztetés és a tapasztalataim alapján az emberek fokozatosan is figyelnek arra, hogy ezeket a szabályokat betartsák. Tehát szerintem egyáltalán nincs nagyobb esélye annak, hogy a terembe kapd el, vagy bevásárlás közben.

2020. ápr. 2. 02:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Gődény az egészségről beszélt, hogy azért kell edzeni. Na ha valaki nagyon komoly sortoló akkor ő egészséges lesz akkor is ha egy hónapig nem megy a terembe. A komoly sport nem az egészségről szól. Mellesleg ha drága is akkor is lehet otthon jókat edzeni. Nem vagyok olyan baromi izmos se erős de jókat edzem otthon. A boltba járásról annyit, hogy a kaja az létszükséglet, ha nem eszel meghalsz, ki halt meg eddig azért mert nem gyúrt 1 hónapig? Én is rendszeresen mentem terembe és láss csodát már mióta nem voltam és milyen egészséges vagyok! A boltot meg a gyúrást meg ne hasonlítsuk össze mert valamelyik létszükséglet valamelyik nem. Ez olyan mint aki a heteroszexualitás kategóriában magyarázta, hogy neki a prostizás létszükséglet és neki az kell.
2020. ápr. 2. 02:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen Gödény az egészségről beszélt. Viszont "Na ha valaki nagyon komoly sortoló akkor ő egészséges lesz akkor is ha egy hónapig nem megy a terembe" ez a mondatod nem állja meg így a helyét. Illetve többször is említed ezt hogy "ha 1 hónapig nem megy terembe". A fenti kommentemben már leírtam egyszer, de úgylátszik átsiklottál felette, hogy ha csak 1, vagy másfél hónapról lenne szó, akkor senki nem pánikolna, és ez a kérdés sem született volna meg. Sőt, ha tegyük fel azt mondanák, hogy másfél hónap múlva vége lesz ennek az egésznek, de ahhoz az kell, hogy tényleg mindenk off, senki-sehova, akkor én is azt mondanám, hogy zárjanak be minden termet, és senki se tegye ki a lábát. Csak az a baj, hogy ez nem 1 hónapig fog tartani, mint ahogy te is mondod, hanem valószínűleg 3-4-5 hónap is lesz mire minden visszaáll a régi kerékvágásba. És ez igen sok idő, főleg ha nem tud edzeni az ember normálisan... Mellesleg említetted, hogy nem vagy valami erős, illetve edzegetsz otthon, ebből én azt a következtetést vonom le, hogy neked tényleg csak egy hobbi ez a sport, és nem edzel óriás súlyokkal, kiszámolt étrenddel stb.. Tehát neked tényleg nem akkora érvágás egy otthoni edzés bevezetése, mert úgymond, nem tudsz mit elveszíteni. Viszont ha valakinek ez az élete már 10+ éve, komolyan űzi, akkor oda bizony kevés az otthoni edzés, és ez a fontos. (Valószínűleg ezt nem értik meg azok, akik csak random edzegetnek semmiféle cél és háttértudás nélkül, hobbiként. És most minden megbántás nélkül mondom.) És hogy reagáljak az általam fent megidézett, illetve az utolsó mondatodra is: Ha valaki tizen+ éve edz keményen, és nem csak eljár edzegetni hébe-hóba, akkor másfél hónap után is letud gyengülni az egyén immunrendszere, mivel hirtelen hagyta abba 0-ra ezt az egészet. És ezáltal szerintem igenis létszükséglet a sport, (mellesleg kiemeltem, amire szintén nem reagáltál, hogy a boltokban mennyire nem figyelnek egymásra az emberek, egy terembe meg mennyire igen, és ez nem éppen elhanyagolható szempont) mert nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ha el is kapod ezt a vírust, akkor gyenge tünetekkel vészeld át, és ne halj bele...
2020. ápr. 2. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!