Mostantól tilos a konditermekbe járni?
Vannak még termek. Nem mindenki kaksizott úgy be :)
Ne általánosíts.. aki évek óta szinte mindennap terembe van és nagy súlyokat használ, nomrális izomzattal rendelkezik az csak összeszakad a fekvőtámasztól meg a saját súlyos jógától... Ronaldo meg csak egy girnyó focista wtf. Nem gyúrásról van szó? :D
Kedves Utolsó! Nagyon rossz példát hoztál. Lehet, hogy Ronaldo sem tud kimenni a pályára, de az biztos, hogy neki a telkén ahol tartózkodik, nem decathlonos gumiszalagokkal, hanem több milliós gépekkel váltja ki a pályás edzést, amik tudják helyettesíteni azt. Nem beszélve a profi étrendről, és a szakemberekről akik körbeveszik...
Na de most térjünk vissza a "hülye" testépítőkre: Aki nem hobbi-gyúrós, hanem komolyan veszi a dolgot és naturál, az nem biszem-ba*zom súlyokkal edz, hanem esetenként 200+ kilókkal. Ha pedig ezt a fajta, kemény terhelést elveszed, és helyettesíted az ehhez képest sokkal könnyebb saját testsúlyossal, akkor nagyon hamar elmegy az erőszinted. Nem, nemfogsz összeesni, teljesen biztos nem, de 3+ hónap után (nem 1 hónap lesz ez az egész, ahogy te említetted, ha 1 hónap lenne akkor nem aggódna senki) igen szépen összecsoffadsz... Plusz azt még hozzátenném, hogy sok embernek nincs pénze otthoni súlyokra,dolgokra, így nemtudnak otthoni eszközökkel edzeni.
Mellesleg, rajtad kívűl senki nem nézi hülyéknek a testépítőket, nem tudom miért kell általánosítani. Azt viszont látom, hogy most a sok fegyencedzős maki nagyon örül a jelenlegi helyzetnek...Legalábbis itt a gyakorin... Nekem ez a véleményem.
Én is láttam Gödény videóját, és én sem értek egyet az ottani emberek véleményével. De! Attól még hogy nincsen rajtuk 30kg színtiszta izom, még nem jelenti azt hogy nem edzenek nagy súllyal. Ha megnézed, a naturál erőemelők testépítő szemmel sehogy sem néznek ki, mégis milyen súlyokat mozgatnak. A strongmanekről nem is beszélve, egy laikus azt mondja rájuk hogy szimplán dagadtak, közbe meg szintén brutál súlyokat megmozgatnak... Ezek után hozzátenném, hogy egy komolyabb súlykészlet ottvan 100k+, alsó hangon. Tehát ilyen szempontból, ha szerény anyagi háttérrel gazdálkodsz, akkor az otthoni edzés kilőve.
"járvány idején otthon kell edzeni": Egy fenti kommentemben már említettem, hogy csak nézz el egy nagyobb boltba mi van, és nézz el egy még nyitott konditerembe.. meg fogsz lepődni... A boltba leköhögik, letüsszentik az embert, összefogdosnak mindent, nemtartják a távolságot, tehát kb. minden "szabályt" megszegnek. Ezzel szemben, a még nyitott termekbe konkrétan szerintem nincsenek egyszerre 5-nél többen(sőt, valahol létszámkorlát is van), higéniai szabályokat vezettek be, megy a fertőtlenítés-szellőztetés és a tapasztalataim alapján az emberek fokozatosan is figyelnek arra, hogy ezeket a szabályokat betartsák. Tehát szerintem egyáltalán nincs nagyobb esélye annak, hogy a terembe kapd el, vagy bevásárlás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!