Étrend, kiegészítők, edzés kérdés?
Olvastam sokat hogy ezek a jó fehérjeforrások: csirke, pulyka, hal, marha, sovány sajtok.
Kérdés: a csirke, pulyka bármelyik része fogyasztható? Marhának melyik része ajánlott? Mi számít sovány sajtnak?
Bármelyik hal fogyasztható, édesvízi vagy tengeri?
Kiegészítők:
Fontossági sorrendet szeretnék, szerintetek melyik fontosabb szálkásítás illetve tömegnövelő terén?
1. Fehérje
2. Multivitamin
3. Ásványi anyag
4. Halolaj
5. Kreatin
6. Ízületvédő
7. Edzés előtti kiegészítő
8. BCAA
9. Glutamin
10. Edzés utáni formula
11. Edzés utáni szénhidrát
12. Zsírégető
13. Tömegnövelő
14. Energizáló
15. C-vitamin
16. E vitamin
17. Kalcium
18. Magnézium
19. Cink
20. L-karnitin
Az ember érzi ha túledzette magát? Saját testsúlyos gyakorlatokkal is túledzheti magát az ember?
Ízületvédőre én nem adnék pénzt, a vitaminokat szedd be egy multivitaminba. Halolaj mehet, meg fehérje CH edzés utánra. Legfontosabb a szilárd kaja.
Minden részét eheted tömegelésnél, szálkásításnál a soványabb húsokat érdemes, így pl. akkor én nem ennék csirkecombot.
A túledzés egy szisztémás történés, a teljes szervezeted terheled túlságosan le. Gyakoribb, hogy a kevés alvás és rossz táplálkozás miatt van. Saját testsúllyal is túledzhetsz. Onnan veszed észre, hogy erőtlen leszel, ingerlékeny, csökken a teljesítményed. Ne félj annyira a túledzéstől, aludj eleget, ne nyomj mindent bukásig, legyen elég pihenő az izmoknak, és akkor nem lesz.
Amit első helyretennék, azok az ásványi anyagok (kalcium, magnézium, cink). Főleg, ha különösen izzadékony vagy. A második lenne a fehérje, ha étrendből nehezen tudod fedezni a szükségletedet. A harmadik szintén nagyon étrendtől függő módon a vitaminok, de nem kell túlgondolni, egy multivitamin teljesen megfelelhet, illetve ez is nagyon étrendfüggő. A negyedik a kreatin, amit étrendből egyszerűen nem lehet érdemi mennyiségben bevinni. Az ötödik helyre tenném az izületvédőt és a halolajat (vagy omega 3-6-9 komplexet).
Edzés előttre elég a koffein, a célzott edzés előtti kiegészítőknek is általában ez az egyetlen értelmes hatóanyaga.
A többi szerintem szemét és csak a pénzt viszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!