Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Étrend, kiegészítők, edzés...

Étrend, kiegészítők, edzés kérdés?

Figyelt kérdés

Olvastam sokat hogy ezek a jó fehérjeforrások: csirke, pulyka, hal, marha, sovány sajtok.

Kérdés: a csirke, pulyka bármelyik része fogyasztható? Marhának melyik része ajánlott? Mi számít sovány sajtnak?

Bármelyik hal fogyasztható, édesvízi vagy tengeri?

Kiegészítők:

Fontossági sorrendet szeretnék, szerintetek melyik fontosabb szálkásítás illetve tömegnövelő terén?

1. Fehérje

2. Multivitamin

3. Ásványi anyag

4. Halolaj

5. Kreatin

6. Ízületvédő

7. Edzés előtti kiegészítő

8. BCAA

9. Glutamin

10. Edzés utáni formula

11. Edzés utáni szénhidrát

12. Zsírégető

13. Tömegnövelő

14. Energizáló

15. C-vitamin

16. E vitamin

17. Kalcium

18. Magnézium

19. Cink

20. L-karnitin

Az ember érzi ha túledzette magát? Saját testsúlyos gyakorlatokkal is túledzheti magát az ember?

2020. márc. 21. 09:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Ízületvédőre én nem adnék pénzt, a vitaminokat szedd be egy multivitaminba. Halolaj mehet, meg fehérje CH edzés utánra. Legfontosabb a szilárd kaja.

Minden részét eheted tömegelésnél, szálkásításnál a soványabb húsokat érdemes, így pl. akkor én nem ennék csirkecombot.

A túledzés egy szisztémás történés, a teljes szervezeted terheled túlságosan le. Gyakoribb, hogy a kevés alvás és rossz táplálkozás miatt van. Saját testsúllyal is túledzhetsz. Onnan veszed észre, hogy erőtlen leszel, ingerlékeny, csökken a teljesítményed. Ne félj annyira a túledzéstől, aludj eleget, ne nyomj mindent bukásig, legyen elég pihenő az izmoknak, és akkor nem lesz.

2020. márc. 21. 09:26
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Amit első helyretennék, azok az ásványi anyagok (kalcium, magnézium, cink). Főleg, ha különösen izzadékony vagy. A második lenne a fehérje, ha étrendből nehezen tudod fedezni a szükségletedet. A harmadik szintén nagyon étrendtől függő módon a vitaminok, de nem kell túlgondolni, egy multivitamin teljesen megfelelhet, illetve ez is nagyon étrendfüggő. A negyedik a kreatin, amit étrendből egyszerűen nem lehet érdemi mennyiségben bevinni. Az ötödik helyre tenném az izületvédőt és a halolajat (vagy omega 3-6-9 komplexet).

Edzés előttre elég a koffein, a célzott edzés előtti kiegészítőknek is általában ez az egyetlen értelmes hatóanyaga.

A többi szerintem szemét és csak a pénzt viszi.

2020. márc. 21. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!