Volt már veletek edzőteremben olyan, hogy 5 és 10 forintosokban adták a visszajárót?
Üdv!
Egy igen színvonalas teremben edzettem ma Pesten.
Mivel 3. hónapja nincs állandó munkám, így nem szokásom borravalót adni. 1800 forint volt a belépő és igen apró formában kaptam a visszajárót, nem szóltam semmit.
Jártatok már hasonlóan?
Természetesen illik nem visszakérni, ám nem kötelező borravalót adni. Akik bérletet vesznek például forintra visszakérik a visszajárót.
A kövi alkalomnál gondolkodom apróban fizetni, csak akkor is én lennék szívatva, az ottani edzőkkel is konfliktus lenne.
Étteremben igen, illik, ha olyan a kiszolgálás.
De ahol nem olyan, akkor ott se illik, viszont illik beírni a neten egy építő jellegű kritikát. Hasonlóan vagyok a borravaló adással én is. Ha épp a lakbért se tudom kifizetni, akkor nem adok és ha ez probléma, akkor keresek másik helyet. Tirpákság 1800 Ft-nál 5 meg 10 forintosokban visszaadni.
Ha már a borravalónál tartunk és a vendéglátás.
Pont szakács vagyok, jónak írtatok be. :)
Sohase adjatok borravalót egyik pincérnek sem!
Egyik helyen sem osztják meg a szakácsokkal.
A pincér bér ezért is van lehúzva, mert arra még rájn a borravaló, így jobb helyen a pincér megkereshet 500-600 ezer forintot is, amíg egy szakács hasonló, vagy még nagyobb munkával 400 ezret. Ne adjatok nekik borravalót, majd emel nekik a főnök, ha hápognak. van jó nagy szájuk, csak emberség nem szorult beléjük és empátia. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!