Mi a különbség a Stevia és Stevia nélküli ízesítésű fehérjék között? Édesebb? (Pl. Eper - Stevia Eper)
Szinte mindegyik fehérjeporban édesítőszer vann inkább cukor heylett, a kérdés, hogy melyik édesítőszer.
A legtöbb fehérjeport szukralózzal vagy aceszulfámmal édesítik (mesterséges édesítőszerek). Kis mennyiségben teljesen veszélytelen az egészségre, túl adagolni lehetetlen.
De vannak olyan fehérjeporok, amiket stevia származékokkal, vagy inulinnal édesítenek. Ezeknek az édesítőszereknek még jótékony hatásaikat is igazolták tudományosan (inuzilin, vérnyomás, bélflóra - inulin), ezért egy fokkal jobb lehet, ha ilyet fogyaszt az ember. De nem kell megijedni a szukralóz és társaitól sem.
Biotechusa - szukralóz
Scitec - szukralóz, aceszulfám
Nutriversum - szukralóz, inulin
My protein - szukralóz, de vannak csak steviával édesített ízek is (5-6 verzió talán).
stb. El kell olvasni az összetevőket. :)
Gymbeam - itt is találsz steviás izesítést, ha ilyet akarsz. stb.
Próbáld ki milyen, ha nem ízlik, visszatérsz a szukralózos verzióra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!