Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Het 3x járok fittneszbe, de a...

Sassas123456 kérdése:

Het 3x járok fittneszbe, de a diétát nem tartom be, akkor is izmosodhatok?

Figyelt kérdés

Úgy eszek ahogy eddig is szoktam, nem mellőzöm se a csokit, se a pizzát se a chipseket az édes üdítőket sem. Nem a fogyás nekem a lényeg, mivel nem akarok fogyni, örülök ha hízom 1 kg-t, csak izmosodni szeretnék. Popsira,combokra, hasra. Ilyen étrendel ez fog menni? Vagy semmi változást nem fogok így látni? És Maradok ugyan ilyen.

Köszönöm a válaszokat.

2020. febr. 6. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
attól függ mennyire nem tartod be. alapvetően, ha rendszert tartasz egy viszonylag jó kajával már az is több, mintha össze-vissza ennél például edzés után kihagyod az étkezést vagy a reggelit. mert ,ha reggelire chipset eszel edzés után meg csokit akkor sok értelme nem lesz
2020. febr. 6. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Izomnöveléshez megfelelő étrend is kell. Mivel nincs tervezett étrended, a hatás esetleges lesz.
2020. febr. 6. 17:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

En 3 eve edzek. Az egyetlen dolog amire figyelek, hogy a kello feherjebevitel meglegyen. Edesseg, pizza vagy amit eppen megkivanok, megeszem. Es eleg komoly izom mennyiseget sikerult felszednem ezido alatt. Tudom, hogy lehetnek szalkasabb, izmosabb is ha teljesen tisztan ennek, de igy is teljesen meg vagyok elegedve az eredmennyel. Ha nem vagy hizekony, akkor szerintem csinalhatod igy is :)

F/24

2020. febr. 6. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Heti 3 kevés.

Plusz a diéta hiánya.

Kb 3 év mulva fog látszani akármi is, de akkor sem leszel igazán izmos vagy fogsz jól kinézni.

Csak ha mondod, akkor elhiszik hogy hetente 3x jársz konditerembe.

2020. febr. 6. 17:39
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
Egyszerű. Jó genetika=fejlődsz ugyanúgy. Majd kitapasztalod és látni fogod magadon.
2020. febr. 6. 18:13
 6/9 anonim ***** válasza:
59%

Amikor én próbáltam fehérjebevitel nélkül edzeni kb olyan volt, mintha harcolnék a testemmel, és a testem semmit nem akarna végrehajtani, amit szeretnék tőle.

Nem igazán tudtam emelni a súlyon, nem igazán tudtam fogyni sem, később meg kb fél évig beteg voltam (6-szor mandulagyulladásom + 1 arcüreg gyulladásom lett szeptember- következő év január között)

2020. febr. 6. 20:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
" később meg kb fél évig beteg voltam" Mégis mi köze hozzá? Semmi.
2020. febr. 6. 21:04
 8/9 anonim ***** válasza:

6# Szerintem ezeknek semmi köze nem a volt a fehérje beviteledhez.

A legtöbb ember úgy megy konditerembe, hogy egyátalán nem követ semmilyen diétát sem.

A néha néha megivott fehérje shake, amivel placebóként nyugtatja magát, hogy "Figyelek a fehérje bevitelre" is kb semmi azzal a 20g fehérjével amit tényleg bevisz.

.... és ők nem érzik azokat amiket leírtál.

Sőt én 15 éves koromtól 19 éves koromig szó szerint pizzán, gyroszon és Don Pepe kajákon éltem.

(A Hold utcában laktam. Kb 400mre egy Don Pepétől. Napi szinten rendeltem kaját volt hogy 2x. Kb minden futárt ismertem annak ellenére, hogy gyakran cserélődtek)

Én maximálisan jól éreztem magamat, sőt azt ettem amit akartam. Annyit ettem, amennyit kívántam így soha sem voltam deficitben. Nagyon jól volt a közérzetem.

Ami akkor változott meg fejfájásokkal és váradékonysággal amikor áttértem hírtelen normális kajára és enyhe deficitre.

Ja és ez idő alatt, ami majd bele kellett volna halnom a fehérje hiányba 64 kgról felmentem 105kgra. Nem is voltam gyenge +40kgmal francia rúdon edzetem bicepszre, 90kgmmal szériáztam 4x8at fekvőpadon szabályosan.

Kb lehetett 30% testzsírom, de nagyon jó volt a közérzetem.

2020. febr. 6. 21:39
 9/9 anonim ***** válasza:

"A legtöbb ember úgy megy konditerembe, hogy egyátalán nem követ semmilyen diétát sem."

A fehérjebevitel leesése általában éppen diéta közben következik be.

Nem kell arra nagyon koncentrálni, hogy 10%-25% fehérje legyen a napi bevitelnek, ahhoz elég kb a napi 1 shake, meg egy "nem katasztrófa" kaja.

Diéta közben, ahol már 25-35%-ra kelle lőni kezdődnek a gondok.

"19 éves koromig szó szerint pizzán, gyroszon és Don Pepe kajákon éltem."

Ezzel simán meglehetett az 1g/ttkg sőt több is, pláne ha nem is diétáztál.

Többletben meg pláne, jól érezted magad, mivel így a szervezetnek a zsírfelhasználás pályát nem kellett használnia, a szénhidrát energiapálya pedig "kímélte" a bevitt fehérjét.

"Ami akkor változott meg fejfájásokkal és váradékonysággal amikor áttértem hírtelen normális kajára és enyhe deficitre."

A deficit rontja és általában "érezhetőbbé teszi" a problémát, mivel akkor a szénhidrátpálya nem annyira jelentős, hogy védje a "fehérjét" míg a zsíranyagcsere sebességét, amihez kell a fehérje, mint szállítóeszköz, magasabb szintre kell(ene) vinnie a szervezetnek.

"Ja és ez idő alatt, ami majd bele kellett volna halnom a fehérje hiányba 64 kgról felmentem 105kgra."

Ha ezt tömegre mondod, akkor pláne meg lehetett az 1g /ttkg még kb 10%-os beviteli arány alatt is, és ahogy írtad "el is érted" a 30-as tzs%-ot.

Ráadásul 30%-nál nagyon meredek deficit kell, hogy attól "normál kajával" rosszul érezd magad.

900(zsírtömeg*30kcal) kalóriás/nap hiányig a kutatások szerint a szervezet nem is akar nyúlni izmokhoz sem, pláne nem okoz tüneteket)

Te éppenséggel pontosan megtapasztaltad az enyhébb(amikor főleg a %-os bevitele alacsony) fehérjehiány "áldásos" tüneteit, csak nem annak tulajdonítod őket.

Az én problémám is akkor kezdődött, amikor a diéta-edzés egyszerre, és nem is normális kajával. Kb 0,4g/ttkg volt a fehérjebevitelem 4 hónapon át.

2020. febr. 7. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!