Robbanékonyabb leszek 5*5 guggolástól heti kétszer?
Tobben celoztak mar ra, hogy ez komplex dolog. A guggolas a nyers erot noveli, a futashoz, sprinthez pedig igen, ero kell. De onmagaban nem jo. En is 150-el guggolok, meg sem vagyok sprinter.
Sokaig csinaltam csapatsportot, ahol fontos volt a sprint, robbanekonysag. Utana elkezdtem kondizni, erosodtem de nem lettem gyorsabb, inkabb ellenkezoleg. Volt par szezon amikor celom volt, hogy nagy tomeggel visszahozzam a robbanekonysagot. Ugyan ugy kondiztam tovabb, mellette beepitettem a heti edzesembe azokat a sprint gyakorlatokat, amiket regen csinaltam. 330m palyan intervall jelleggel sprintek, salakos focipalyan vonalfogyaszto, kosarlabda palyan 1' 10 hossz, palyan sprint majd vegen paros kezzel palank erintes, sot olyat is csinaltam, hogy ex baratnomet nyakamba vettem a palya szelen, csinaltam 20-25 guggolast elofarasztasnak, ahogy letettem focipalyan keresztbe sprint oda-vissza. Volt olyan hogy teremben guggolas, 140 kg 8-7-6-5-4-3-2-1 ismetlessel rovid pihenokkel, bringara fel, kitekertem a focipalyara es sprint gyakorlatokat csinaltam. De volt hogy guggolas utan bringaztam 20km-t nagy tempoban.
Magamhoz kepest nagyon eros es nagyon gyors voltam, csak sulyzos edzest vegezve kozelebe nem ertek, hiaba vagyok erosebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!