Ezek a táplálék kiegészítők jók így együtt?
Reggel: Mega Daily One, D vitamin, halolaj kapszula és L-Carnitin
Délután: C vitamin, halolaj kapszula és aminosav komplex
Edzes elott bcaa xpress
Edzes utan pedig feherje
Heti 3-4 alkalommal sulyzos edzes
188cm 80kg vagy. 4 honoja edzek leadtam 10kg de az izmosodast nem nagyon latom. Eroben erzem h fejlodtem de mit szedjek inkabb?
Étrend a fő fontosságú, ahogyan te is írtad, ezek kiegészítők. A vitamin jó, halolaj is, a bcaa/amino/l-varnitin-nél már rezeg a léc, az én szememben aki hobbi kondihoz ilyeneket nyom az pénzszóró sznob, persze ez magánvélemény. Másik:egyszerre izmosodni és fogyni nehéz, csak lassú ütemben lehet. Te a fogyást nem lassan csináltad, ergo többet kell makd enned.
A szilárd táplálékra is ennyi energiát fordítasz mint a kiegekre? Hidd el fontos...
Nem lenne egyszerűbb egy normális diéta + egy kicsi fehérje por?
Nem lenne szükséges halolajra ha megfelelő mennyiségű halat ennél.
L-Carnitin hülyeség, mert statisztikailag elenyésző hatása van, szó szerint annyira kevés hogy nem éri meg bevenni, de arra jó hogy táplélék kiegészítőket eladják vele.
Aminosav komplexet szerintem a fehérje helyettesíti (mivel a fehérje az aminosavakból áll), így az szerintem felesleges a bcaa-t szintúgy (ugyanis az egy aminosav alcsoport).
A "fehérje" (edzés után ) az pontosan mi?
A többi tápkieg szerintem ok. (L-carnitint viszont csak akkor érdemes, ha érzed a hatását, azaz energikusabb vagy tőle, mivel a kutatások nem minden embernél mutatták ki, hogy hasznos (valószínű, hogy a hiányállapota gyakori főleg, hogy egy esszenciális aminosavból(a lizinből) állítja elő a szervezet).
A kalóriadeficit mértéke messze meghaladja nálad a recomp mértéket, lassítsd le a diétád, ha izomépítést (is) akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!