Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az emberek nagy része túlsúlyo...

Az emberek nagy része túlsúlyos - kövér?

Figyelt kérdés

Több helyről hallom ezt, és azért kérdezem, mert talán buborékban élek ebből a szempontból.

Külföldön élek, egy olyan országban, ahol eleve alig látni kövér embert, bárhova is mész. Mindenki sportol valamit, odafigyel magára. Olyan terembe járok, ahol 90%-ban profi testépítők edzenek, így ott velük vagyok körülvéve. A kollégáim, barátaim között sincs egyetlen túlsúlyos ember. Mikor hazamegyek néha, látom, hogy vannak túlsúlyos emberek, de nem veszem észre, hogy többséget alkotnának.

A youtube-on, instán fitnesz - testépítő embereket és sportolókat követek. Sokan sípolnak már, hogy mekkora méreteket ölt a túlsúly-probléma a világon és én a valóságban én ezt nem látom.

Ha ez tényleg így van, kiigazítanátok egy kicsit a világlátásomat?

Köszi.

2019. dec. 14. 20:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A fejlett országok lakosságának kb. a 60%-a túlsúlyos, illetve ennek a 60%-nak a fele kórosan elhízott.

És ez még csak simán BMI alapján meghatározott arány, ami nem veszi figyelembe a BMI szerint egészséges testsúlyú, viszont egészségtelen tesztzsír arányú embereket (skinny fat). Ha FFMI alapján mérnék a túlsúlyosok arányát, szerintem lazán 80% körüli lenne.

2019. dec. 15. 14:22
 12/15 anonim ***** válasza:
55%

Ahogy Churchill mondta:

Csak azt a statisztikát hiszem el, amelyiket én hamisítom.

2019. dec. 15. 14:35
 13/15 anonim ***** válasza:
Churchill jókat mondott, de mint mindent, ezt az idézetet is a helyén kell értelmezni: a WHO ami ezt a sttisztikát készítette nem függ senkitpl, nem áll egyetlen ország, csoport, stb. befolyása alatt (természtesen Soroson és a szabadkőműveseken kívül...) és nem is értem mi értelme lenne egy kövérségről szóló statisztikát hamisítani.
2019. dec. 15. 17:03
 14/15 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem is egy picit túl van tolva.
2019. dec. 15. 18:32
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincs túltolva. Egy 175 centi magas 80 kilós férfi 25% testzsírral már túlsúlyos, de még nem lesz látványosan kövér. Ez még olyan túlsúly, ami ruhában eltűnik.

[link]

Csak sajnos már annyira fel van tornászva az ingerküszöb azáltal, hogy az átlag ember ma már az enyhén túlsúlyos (25-30% testzsír közötti), hogy a legtöbben már csak 30% fölött (nők esetében 40% fölött) veszik észre a túlsúlyt, ahol azért már tényleg ott a sörhas. Ez durván másfél-kétszerese az ideálisnak.

Szóval ezért nem veszitek észre. Megszokta a szemetek, plusz ruhával még jól takargatható. Pláne így télen.

2019. dec. 15. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!