Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Öt hónapja járok edzeni és...

Öt hónapja járok edzeni és egy ideje fáj a hátam, ma voltam orvosnál és azt mondta, hogy hagyjam abba az edzőtermet, ha nem akarok nyomorék maradni. Szerintetek keressek fel más orvost is?

Figyelt kérdés
Azt mondta, hogy nem csak nekem nem kell, hanem egy egész generációt nyomorékká tesz és felejtsem el a súlyzós edzést.
2019. dec. 4. 11:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
40%
Igaza van.
2019. dec. 4. 11:33
 2/14 anonim ***** válasza:
80%
Felejtsd el ezt az orvost, de nem ártana egy személyi edző sem, vagy ha van, akkor azt is csere de nagyon gyorsan.
2019. dec. 4. 11:35
 3/14 A kérdező kommentje:
Most nagyon szomorú vagyok, egy valamit szerettem és azt is abba kell hagyjam. Gondolkodom a másik orvoson, de ennek az érvei elég reálisak voltak. Azt mondta, hogy az izmok kemények és nagyok lesznek, viszont egyáltalán nem lesznek rugalmasak, ami fontos lenne és az ízületeket tönkre teszi. Azt mondta végezhetek nyugodtan bármilyen edzést, ahol nem szükséges súly. Javasolta a piláteszt, meg a jógát. Na de hogyha elmegyek az edzőterembe fekvőtámaszokat csinálni és guggolgatni súly nélkül hülyének néznek, ezt otthon is tudom. Volt személyi edzőm, de az egy hülye volt izommal fűszerezve.
2019. dec. 4. 11:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérj beutalót gerinc röntgenre. A lelettel keress fel egy gyógytornászt, és vele egyeztess a továbbiakról.
2019. dec. 4. 12:38
 5/14 anonim ***** válasza:

Rugalmatlanok akkor lesznek az izmaid, ha nem nyújtasz megfelelően, és kellő ideig utána. Szerintem is keress fel ortopédust, gyógytornászt, biztosan jobb tanácsot tudnak adni. A súlyzós edzéssel alapvetően nincs gond, csak tényleg akkor, ha nincs mellé semmi más, és nem megfelelő a bemelegítés, nyújtás hozzá.

Az, hogy fáj a hátad, az egyértelműen jelzi, hogy valami gond van, szóval orvossal való konzultáció nélkül inkább pihentesd kicsit.

2019. dec. 4. 13:27
 6/14 anonim ***** válasza:

Pontosan mi baja a hátadnak?

Milyen gyakorlatokat csináltál, ami alatt/után fájt?

"Azt mondta végezhetek nyugodtan bármilyen edzést, ahol nem szükséges súly."

Új orvos, mivel ennek a mondatnak semmi fiziológiai értelme nincsen.: A saját súlyos edzések, azok a progresszió egy bizonyos szintjét jelentik, amit ráadásul a terembe járók egy része ér csak el.

Ha valaki kevesebbel nyom fekve, mint amekkora terhelést kapna fekvőtámaszkor, akkor nem nagyon van értelme annak, hogy ne fekvenyomjon, hanem fekvőtámaszozzon, mivel utóbbival fog felesleges izületi terhelést jelenteni, annak ellenére, hogy "nincs súly"

2019. dec. 4. 13:33
 7/14 A kérdező kommentje:
Spondilózis a problema. Leginkább akkortól kezdtem el érezni, amióta elkezdtük használni a guggoló állványt, felhúzásoknál. Az edzőm a végén soha nem mondja, hogy nyújtsak, voltam egy másiknál is és az azt mondta, hogy nagyon fontos, ettől meg rá kérdeztem, hogy nem kellene nyújtani a végén? És azt mondta, csak akkor kell hogyha nagyon megerőltető az edzés. Ez nyilván azt jelenti, hogy eddig nem volt nekem még megerőltető edzésem.
2019. dec. 4. 14:27
 8/14 A kérdező kommentje:
Megvárom a röntgen eredményt és majd azután konzultálok más orvossal. Addig egy darabig hanyagolom és pihentetem, hátha elmúlik.
2019. dec. 4. 14:30
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szóval amit én a helyedben tennék:

Keresnék egy normális edzőt, aki normálisan bemelegít, leedz, majd lenyújt. (Ha az edződ egyálktalán nem tartja fontosnak a nyújtást, abban sem vagyok bzitos, hogy szabályosan hajtatja végre veled a gyakorlatokat, de persze látatlanban ezket meegmondani..) Keress egy normális orvost, aki nem csak addig lát, hogy a fehérje portól rákos leszel, egy csontkovácsot. Tudom, hogy soknak tűnik, de ku...a sokat szenvedtem régen, végig mentem ugyan ezen az úton, vagy még rosszabbon, és a megoldást ezek jelentették. (Illetve már nem edzek edzővel, de az elején kell..)

2019. dec. 4. 17:05
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2019. dec. 4. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!