Öt hónapja járok edzeni és egy ideje fáj a hátam, ma voltam orvosnál és azt mondta, hogy hagyjam abba az edzőtermet, ha nem akarok nyomorék maradni. Szerintetek keressek fel más orvost is?
Rugalmatlanok akkor lesznek az izmaid, ha nem nyújtasz megfelelően, és kellő ideig utána. Szerintem is keress fel ortopédust, gyógytornászt, biztosan jobb tanácsot tudnak adni. A súlyzós edzéssel alapvetően nincs gond, csak tényleg akkor, ha nincs mellé semmi más, és nem megfelelő a bemelegítés, nyújtás hozzá.
Az, hogy fáj a hátad, az egyértelműen jelzi, hogy valami gond van, szóval orvossal való konzultáció nélkül inkább pihentesd kicsit.
Pontosan mi baja a hátadnak?
Milyen gyakorlatokat csináltál, ami alatt/után fájt?
"Azt mondta végezhetek nyugodtan bármilyen edzést, ahol nem szükséges súly."
Új orvos, mivel ennek a mondatnak semmi fiziológiai értelme nincsen.: A saját súlyos edzések, azok a progresszió egy bizonyos szintjét jelentik, amit ráadásul a terembe járók egy része ér csak el.
Ha valaki kevesebbel nyom fekve, mint amekkora terhelést kapna fekvőtámaszkor, akkor nem nagyon van értelme annak, hogy ne fekvenyomjon, hanem fekvőtámaszozzon, mivel utóbbival fog felesleges izületi terhelést jelenteni, annak ellenére, hogy "nincs súly"
Szóval amit én a helyedben tennék:
Keresnék egy normális edzőt, aki normálisan bemelegít, leedz, majd lenyújt. (Ha az edződ egyálktalán nem tartja fontosnak a nyújtást, abban sem vagyok bzitos, hogy szabályosan hajtatja végre veled a gyakorlatokat, de persze látatlanban ezket meegmondani..) Keress egy normális orvost, aki nem csak addig lát, hogy a fehérje portól rákos leszel, egy csontkovácsot. Tudom, hogy soknak tűnik, de ku...a sokat szenvedtem régen, végig mentem ugyan ezen az úton, vagy még rosszabbon, és a megoldást ezek jelentették. (Illetve már nem edzek edzővel, de az elején kell..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!