Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Stressz miatt lehet sikertelen...

Stressz miatt lehet sikertelen a tömegnövelés?

Figyelt kérdés

Kérdésem azokhoz szól főleg, akik nehezen híznak.

Én már sokszori étrend és edzésterv változtatás után is stagnálok 185cm/75kg-n, ahova véres verejtékkel küzdöttem fel magam évek alatt, 58 kilóról.

Már a nem eszel eleget dumát meg sem hallom, amikor 5000kcal-os étrendeket csináltam, de ugyanúgy maradt a súly.

Amit viszont észrevettem, ha igen stresszes időszakom van pár nap alatt lerepül 2 kiló, hiába eszek ugyanúgy. Most is 73kg vagyok már.

Amikor anno elvesztettem a munkámat, 5 nap alatt fogytam 3,5 kilót, igaz, akkor nem ettem jól, de szerintem akkor is irreális.

Ti hogyan tömegeltek? Nyugodtak maradtok, vagy pszichés teher alatt is jönnek a kilók?

Tudom, vannak az emberek, akik a reggeli szalámis zsömlétől, meg az esti pörkölttől is erősödnek, genetikailag ez is a normális szerintem, de őket nem tudom alapul venni.

Nehezen hízó társakhoz szól a kérdésem, hátha tudnak valami tanácsot adni.

2019. nov. 28. 11:06
 1/5 A kérdező kommentje:

Csináltam pár hónapja egy kreatin kúrát, felmentem 76kg közelébe.

Elhagytam 1 hétre a kreatint, azonnal minden távozott, és visszaálltam az eredeti szintre, vagyis gondolom sikertelen volt?

2019. nov. 28. 11:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok nőként, csak fordítva, nekem a munka jelent stresszt, ha munkába állok, két hét alatt lemegy 10kg, és tartom ezt a szintet, érzem is hogy magas a stressz szint és feléli a szervezetemet. Ha meg kirúgnak, akkor nincs stressz, visszahízom.
2019. nov. 28. 11:17
 3/5 A kérdező kommentje:

De ugyanúgy eszel? Mert ha nem, akkor azért fogysz.

Én ugyanúgy eszek, csak tiszta ideg vagyok és röpülnek a kilók.

2019. nov. 28. 11:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez érdekes én is ilyen vagyok 19f csak én simán csak a stressztöl még nem fogyytam de ha mondjuk csak egyszer eszek Egy nap akkor simán lemehet 2 kg is vagy több attól függ mennyit mozgok aznap de ha rendesen étkezem nincs gond. Viszont felkelés után evés elött mindig könnyebb vagyok vagy 1,5 2kg Val is
2019. dec. 2. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:
En konnyen hizok de stressz hatasara elkezdek fogyni, edzesen a hasznalt sulyok egyik naprol a masikra 15-20%-al csokkennek, motivacio nincs. Ismerek olyat akibol az ellenkezojet valtja ki, stressz hatasara megjon a kedv, az etvagy, "idegbol" jobban megy az edzes. Nem vagyunk egyformak.
2019. dec. 3. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!