Testépítőknek (de az úgy általában az embereknek) melyik a leghasznosabb, legegészségesebb tejtermék?
Gondolok itt a kálcium tartalomra, fehérjetartalomra, emészthetősegre.. úgy összeségében?
Magában a tej? A tejsavó por? A túró? Cottage cheese? Kefir? Egyik sem?
Azon, hogy egészséges-e a tejtermék (és főleg a tej) nagyon régóta vitatkozik a dietetikus társadalom. Az hogy az összes tejtermék hormonszennyezett, számomra megkérdőjelezi az egészség és hasznosság fogalmát. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a fehérjetartalmat előtérbe helyezve, melyik a legkevésbé ártalmas?
De ha már mindenképpen választanom kellene: tejsavó fehérje izolátum ízesítés nélkül (nem tudom létezik-e egyáltalán ilyen :D ). Ez a legtisztább, egyéb összetevőktől mentes forma. Ez egyéni vélemény.
Minden mehet, ha megtalálod a mértéket. Nyilván napi egy pohár tejeskávétól nem lesz baja senkinek és a hasa is ugyanannyira brutális lehet, mint enélkül. A lényeg a fenntarthatóság. Aki megerőszakolja magát ezek elhagyásával az el fog bukni vagy borzasztó élete lesz. Ami nevetséges, tekintve hogy nem azért sportol, edz és gyúrja magát valaki, hogy aztán rosszul érezze magát a bőrében.
Én amúgy rendszeresen eszem túrót és iszom tejeskávét is, bár növényi tejből és a túró is zsírszegény. Irigylésre méltó a formám, főleg a korom, az élethelyzetem és a tartóssága alapján.
Nem, az se mehet.
Nem emberi fogyasztásra van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!