Aki nehezebb, annak többet ér a fekvőtámasz, guggolás, tolódzkodás pl?
Most hülye kérdés, de nem rég óta edzek, 2 hónapja.
Azon gondolkodtam, hogy pl egy 90kg-s embernek jobban megdolgozza a mellét pl a fekvőtámasz mint egy 70kg-snak?
Szerintem jobban. Bár van kis egyéni variancia, de a nagyobb tömegű ember nagyobb súlyt fog megmozgatni.
Értsd: szerintem ha az általad említett mindkettő ember 30 fekvőt tud megcsinálni, igen valószínű, hogy a 90kg-os néhany kg-al többel nyomna fekve, mint a 70kg-os társa. Egy 5-10kg differenciálra tippelek.
Valamivel alapesetben nyilván többet, hisz nagyobb tömeget mozgat meg az ember, aki többet nyom a mérlegen.
De ez igy csak akkor feltétlen igaz, ha minden más változót figyelmen kivül hagyunk. Hisz kapásból teljesen felborithatja ezt, ha a két emberünk például teljesen eltérő edzettségi szinttel rendelkezik, vagy egész más eredményt kaphatunk ha az adott testtömeg nagyobb része izomból vagy hájból tevődik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!