Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha az előre emelés az első...

Ha az előre emelés az első deltára hat, akkor a hátra emelés a hátulsóra?

Figyelt kérdés
2019. nov. 12. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hátsó deltára a legáltalánosabb gyakorlat a döntött törzsű oldalemelés és az archoz húzás.

Az a baj hogy ún. hátra emelést (igazából ezt mint gyakorlat nem nagyon alkalmazzuk) szabad súllyal nem tudsz normálisan kivitelezni. Akkor tudsz normálisan "hátra emelni" ha van egy "U" villás vállgép a teremben, aminek a közepébe beállva a fogantyút megfogva hátra emeled fel (vagy inkább húzod fel a könyököd) a kezed. Ez egy zseniálisan jó gyakorlat, de gép kell hozzá és ezt eddig egyetlen egy teremben láttam. Lehet próbálkozni rúddal, illetve alsó csigára akasztott egy kezes fogantyúkkal, de nem lesz az igazi. Ha nincs megvezetve a mozgáspálya és nem tudsz "belefeszülni" a gép mozgásterébe, nem tudod szabályosan akkora súllyal végezni hogy az érdemi stimulációt váltson ki. Vagy egy idióta rángatózás lesz a vége, ami mindenre megy csak a hátsó deltára meg a trapéz izomra nem, vagy csinálod szabályosan de kb. semmit nem ér. Ezért kell hozzá gép.

2019. nov. 12. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Talán még némely csuklyázó gép alkalmas lehet rá, de nem mindegyik. Előző voltam.
2019. nov. 12. 19:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Még azt tudom elképzelni, hogy hasra fekszel egy olyan magas padon, amiről lelógatva nem ütközik a kezed a padlóba, és két egykezes súlyt nyújtott kézzel a tested mellé emelsz.
2019. nov. 12. 20:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Állva,mint merevlabas felhúzásnál
2019. nov. 13. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!