Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik típusnak van könnyebb...

Melyik típusnak van könnyebb dolga testépítésnél? (Nőknél) Hogyan számoljam a kalóriákat?

Figyelt kérdés

Nem olyan régen kezdett el érdekelni a testépítés, még nem tudok róla túl sokat, légyszi ne szóljatok le. Aki nem akar annyit olvasni: nyilakat raktam a lényeges kérdések elé.

Találtam pár edzős youtube csatornát, mindegyik lány vékony volt, nehezen hízott, de kb. 3 év alatt olyan testet építettek maguknak, hogy hű... Na én nem vagyok olyan vékony alkat, mint ahogy ők kezdték, van rajtam mit fogni (~5 kiló felesleg volt rajtam mindig is), de nem is hízok könnyen. Nem különösebben zavart a külsőm, viszont most szeretnék egy szép formát kiépíteni magamnak.

Felmerült bennem a kérdés, hogy egy vékony alkatú lánynak, vagy egy könnyebben hízó lánynak van előnye a testépítésnél? Ha a vékony lány eleget eszik és a makrók meg az edzés is rendben vannak, akkor szépen jön fel az izom. De aki könnyebben hízik, neki több zsír is jöhet fel, amit le kell szálkásítani, akkor izmot is veszít... igaz? Ebből a szempontból a vékony alkatú lányoknak könnyebb, mert nem kell annyira félniük az elzsírosodástól? Vagy rosszul gondolom?

->

Ha a kalóriák, makrók, edzés rendben van, akkor melyik testalkattal rendelkező nő éri el x idő alatt kb. ugyanazt az eredményt? Aki alapból nehezen hízik és vékony, vagy akire könnyebben jönnek a kilók? (kezdetben ~5kg felesleggel)

Na és a kalóriaszámolás...

Eddig alacsony aktivitással számoltam, mert nem sportolok, ülőmunkát végzek. Így 1720 kalória kell a súlytartáshoz.

->

167 cm, 60 kg, 21 éves vagyok

Viszont, ha elkezdek edzeni (heti 5 alkalom, súlyzós edzések: alsótest nap, felsőtest nap, pihi nap, majd ugyanez előről, 5x(8-10) ismétlés, úgy, hogy nehéz legyen, de 3 nap múlva ismét tudjak edzeni), akkor milyen aktivitással számoljak? Ezen kívül nem mozognék. Közepes mehet? Akkor 2220 lenne a súlytartóm, erre számolnék még rá plusz kalóriákat. Jó lenne így?

Előre is köszi!

2019. okt. 19. 14:17
 1/1 anonim ***** válasza:

"De aki könnyebben hízik, neki több zsír is jöhet fel, amit le kell szálkásítani, akkor izmot is veszít... igaz? "

Alapvetően marginális kérdés.

Vegyünk téged,aki életében soha nem edzett és elkezd edzeni egyértelműen nőni fog az izom mennyisége és emiatt izom/zsír arány kedvezően fog változni,tehát jobb alkata lesz.Az izom szép alakot ad és kiemeli a szép arányokat.

Egyébként általában a zsír nettó mennyisége is csökkenni fog az izom mennyiség növekedésével párhuzamosan.

A szálkásítást nyugodtan el lehet felejteni a te esetedben,mert a testkompozició változtatást kellene előtérbe helyezned.

Tehát az első kérdéseid az összképet tekintve lényegtelenek:)

Kinek lesz nagyon jó alkata az már kezdetektől genetikailag kódolva van,amin már csak rontani lehet.Sok insta fitnesz lány van,aki ezerrel rakja ki a popsijáról a képet.Pontosan micsoda is a fenék?Egy nagy darab izom és ha valakinek genetikailag kicsi van az sose válik olyanná mint,akinek nagy van:)

Heti 5X edzés nulla sport előélettel? Az szerintem túlzás.Egy négy napos 2felső,2alsó felosztásban bőségesen elegendő.

A kalóriák helyes meghatározása az mindig nehézkes.Egy durva becslést lehet felállítani.

A legjobb erre a súly mérése mellett a körméretek mérése centivel.Ezt olyan hetente két hetente lehetne mérni,ha a súly nem változik ,de a körméretek csökkenek ,akkor minden ok,mert nőtt az izom,csökkent a zsír és a súly nem változott.

2019. okt. 19. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!