Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egykezes vállból nyomásnál a...

Egykezes vállból nyomásnál a padot 90 fokba kell állítani?

Figyelt kérdés

Van egy padom, de nincs rajta elég lyuk, max 30 fokig lehet állítani.

Fúrni akarok egyet a vállból nyomás egykezeshez, de nem tudom hova fúrjam.

Ha pontosan 90 fokban áll a pad, az úgy megfelelő ehhez a gyakorlathoz, vagy hátrább szokták állítani?

2019. okt. 1. 23:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
csináld állva, maga a gyakorlat is jobb és nem kell barkácsolni sem
2019. okt. 2. 07:24
 2/4 anonim ***** válasza:
26%

90 fok a legjobb, de megakard a szemem az "egykezes" szón.

Ugye tudod, hogy ha egy kézzel nyomsz vállból, akkor óriási terhelést teszel a túl oldaladra, ami nem jó. Csináld 2 kézzel, ahogy mindenki.

2019. okt. 2. 09:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, állva valóban jó ötlet, én is csináltam anno. Törzsizomzat kell hozzá, de mivel nem nyak mögül vagy mellről nyomod hanem a gerincoszloppal egy vonalban, nincs a nyomás közben a súly "alá" dőlés illetve hiperextenzió. Azaz biztonságosabb, kevésbé sérülésveszélyes, közben az egész tested terheli, jó gyakorlat.

Ha mindenképp padon akarod végezni, nem kell 90 fok. Az ülőlappal bezárva inkább 95-100 fokos szöget célozz meg.

2019. okt. 2. 09:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
#2 Szerintem az egykezes súlyzókkal vállból nyomásra gondolt a kérdező.
2019. okt. 2. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!