Érdemes ilyen 20 ismétléses guggolásokat csinálni izomnövelés céljából? Larry Wheels is csinál ilyet, pedig ő nagyon erős
Nem szeretem a kötekedőket....
Miért,szerinted egy erősember nem jó erőemelésből?A felhúzás világrekordot is Eddie Hall tartja,aki egy erősember...
Inkább fordítva nem működik.
... de ugye tudod hogy teljesen más kell ahoz, hogy atlasz köveket emelkes, súlyokat cipelj fel lépcsőn, súlyokat dobálj a magasba, hűtőket vigyél, kamionokat húzz stb...
Ha már felhoztad Eddie Hallt. Kb 1 héttel ezelőtti vlogjában mondta, hogy csak azért erős a fekvenyomása, mert mindig is figyelt rá, de tipikusan egy strong mannek nem az, de ő azért hajtotta, mert jó kiegészítő gyakorlatnak tartotta a strongmanhez.
Szóval nem, nem ugyan. Attól még hogy az mindkettővel fel kell állni a súllyal nem ugyan az a gugolás és az atlasz kő felrakás. Főleg hogy a strong manek futnak a súlyokkal, oda teljesen más fajta erő kell mint a erőemelőknek.
A Strong man és a testépítős között aztán már tényleg semmit közös sincsen.
Kérdező komolyan. Mit akarsz? Nem kötekedek, csak kijavítom a baromságokat amiket írsz.
Ne provokálj idióta válaszokkal és én sem írok többet.
Hát b+ ezt el lehet mondani kulturáltan is,nem kell kötekedni
Amugy se hiszem el ezt.Bjornsson is indult erőemelő versenyen a közelmúltban,szép eredményt is elért
13#
Ne hidd el. Ha normális tudsz angolul nézd Eddie Hall, Brian Shaw, Jujimufu vlogjait.
Azt hiszem pont Brian Shaw taglalta ki ezt a témát, amikor Strong Manes edzést csinált.
Ezeket nem a se--gemből húzom ki. Nem úgy mint te.
Kérdező azért írtam hogy nagy különbség van a strongman és a powerlifting között, illetve hogy más a kettő, mert máshogy edzel rá.
A powerezés 1 ismétléses maxokról szól. A strongmanben kifejezetten felhúzás nincsen. Maximum valamilyen formája ami kötött pályás (rámpán autó emelése stb.). A mozgás alapja ugyan az mint egy konvencionális felhúzásnak, de más mozgáskoordinációt igényel. Illetve a strongmanben nem 1 ismétléses maxra mennek az ilyen jellegű gyakorlatokban, hanem vagy piramisban építik fel az eredményt addig amíg le nem győzik a másikat (ergo nem maxolásról van szó pl. egy rönknyomásnál, nem a használt súly számít hanem az adott versenyszámban elért pont), vagy az ismétlésszámra mennek (idő alapon). Régebben volt guggolás is azt hiszem fix. 300 vagy 340kg-al, de az sem maxolás hanem ismétlésszám. Sőt emlékszem volt konvencionális felhúzás is ismétlésre régebben.
Minden erősport és nagy fizikai erőt igénylő sport szükséges gyakorlata a felhúzáshoz a 3 erőemelő gyakorlat. Viszont a felkészülés folyamata más. Ha azonos gyakorlatvégrehjatásról beszélünk akkor a gyakorlat is más. Powerben akkor indulhatsz el a súllyal illetve akkor teheted le ha a bíró jelez. Strongmanben ilyen nincs. Próbáld ki, hogy mennyi a maxod paused reps-ben meg touch and go-ban. 1 ismétlésnél ~10% difi biztos van benne. Utána meg nyomj le egy 10 ismétléses sorozatot. Érezni fogod hogy hiába ugyan az a mozgáspálya, ha ki akarod maxolni a teljesítményed, máshogy kell hozzá felkészülni.
Én is olyan vagyok mint Larry Wheels,mindenbe jó akarok menni.Erőemelés mellett másfél órákat futottam meg sprinteltem is,most pedig neki akarok ugrani az MMA-nak is,az erőemelést pedig ugyan úgy versenyszerűen folytatni akarom.
I
Erőemelők is szoktak 8-10 ismétlésszámú guggolásokat csinálni,nem c sak az erősemberek..Az is része az edzésnek.
Szóval értelmetlen a felvetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!