Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Valakinek volt már tapasztalat...

Valakinek volt már tapasztalata az ízületi (hialuronsavas) injekcióval kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Már 8-9 hónapja küzdök egy vállproblémával. Régóta sportolok, így gondolom szétcsesztem a vállízületemet. Járok ortopédus szakorvoshoz is. Voltam MRI-n, szakadás nincs, kopásra gyanakszanak, amit ha jól tudom már nem lehet teljesen rendbe hozni. Viszont nagyon el vagyok keseredve, mert még csak 29 éves vagyok. Saját testsúlyos edzéseket szoktam végezni, meg néha kondi. Toló mozdulatoknál beszúr a vállcsúcsnál. Hiába pihentetem 1-2 hónapot, úgy érzem, semmit nem használ. Most ott tartok, hogy megint 1 hónapot pihentettem, semmi felsőtest edzést nem csináltam, csak bemozgattam. Úgy éreztem, hogy jó, tegnap lenyomtam pár fekvőtámaszt, azt bírja, de tolódzkodásnál kikészül és megint érzékeny lett. Fizioterápiára is járok, már minden szart kipróbáltam. Pár hét múlva kell visszamennem az orvoshoz, mert akkor jár le a fizioterápia. Persze az orvossal fogok úgy is konzultálni, de szerintem a következő szint már az injekció lesz, mert hiába pihentetem, szerintem az nem normális, hogy 1 hónap pihentetés után, ha megpróbálok egy fél tolódzkodást megcsinálni, egyből bedurran a vállam megint. Akinek már volt tapasztalata, annak mennyire vált be az e fajta injekció? Kicsit félek tőle, hogy bármit is belém fecskendezzenek, mindig is egészségesen éltem, erre már itt tartok, hogy edzeni sem tudok normálisan.

2019. szept. 16. 08:34
 1/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ha kicsit kesze-kusza lett a fogalmazásom, csak nagyon elkeserítő ez az egész számomra. Mindenki mondja, hogy pihenés, pihenés. Igen, pihentetem, de semmit nem használ, utána ha elkezdem csak minimálisan terhelni, újra rossz lesz. Kollagént iszok, ízület- és porcépítő tablettát szedek, bár csak 1 hónapja így annak még idő kell. Még várok a kondival, de azt azért túlzásnak érzem, hogy 1 hónap után kicsit megpróbáltam bemozgatni és megint szar. És ez tart lassan 9 hónapja.
2019. szept. 16. 08:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem lett ez kesze-kusza, erteheto! :/ reszvetem, en is vallfajos vagyok, ennek ellenere sajat peldam meg nincs halisten, probalom meg szabalyosabban csinalni a gyakorlatokat, illetve olyanokat csinalni amik nem rosszak a vallnak (Valentin Torma jutub csatornajan vannak ilyen tippek egy vidiben).

Egyik kolegam, 40 eves, neki hasonlo problema volt a terdevel. Beszurtak neki a svajcbol rendelt 500 ezres injekciokat, azt mondta, hogy amig tartott ugynond az utohatas, addig jo volt, utana felszivodott es 500 metert nem tudott jarni. Nekem is volt terd gondom, felek is h a vall es terdem is hasonlo lesz mint nalatok a problema. Szo ami szo a kolegamnak es nekem os a Cryoterapia segített. Nekem 1 alkalom helyrerakta, kolegamnak kellett 3-4. 5k kb egy alkalom, es 10p kb, nem a vilag vege, egy probat meger, meg allitolag mas pozitiv elettani hatasa is van.

A masik, anyum fodrasz 20+ eve, tonkre is ment ilyesmi modon a valla. Neki talan probaltak vmi szteroidos injekciot, amo segitett, illetve valami gyógynövényes kremek es hat a porcero forte vagy mi. A dokid kerdezd ezekrol is, hatha tud okosat.

2020. jan. 14. 17:54
 3/3 FB79 válasza:

Szia! Én a térdemre használok hialuronsavas injekciót, kétévente kell beinjekciózni és úgy egész jó. Kopás nálam a probléma.

Amit érdemes kipróbálnod, most fedeztem fel egy jó krémet: Honeyhill Méhbalzsam, a könyökömet ezzel tudtam rendbe hozni, semmi nem segített, fizikoterápián többféle kezelést is kaptam rá, de csak részben oldotta meg a problémát, ezzel viszont sikerült a fájdalmat megszüntetni. Napi 3x kentem, ne ijedj meg, ha először fellángol a fájadalom, utána kezd majd megszünni.

2023. júl. 13. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!