Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Test rekompozíció?

Test rekompozíció?

Figyelt kérdés

Az elmúlt fél évben fogytam 20 kilót, mellette szépen súlyzózva hogy ne veszítsek sok izmot. Jelenleg 92 kiló vagyok 190 cm mellé. Össze is jött a dolog, mostanra már csak derék tájon vagyok puhos kicsit.

Az lenne a koncepció, hogy az edzésnapokon több fehérjét vinnék be mostantól (olyan 130g körül) viszont edzés előtti órákban és pihenőnapokon továbbra is fogyókúráznék, ami olyan 1400 kalóriát jelent napi szinten.

Ezzel el tudom azt érni, hogy az edzés utáni extra fehérje hatására nőjjön az izomtömeg, de közben valamennyit fogyjak derékból továbbra is?

2019. szept. 2. 15:41
 1/2 anonim ***** válasza:
51%

Nem szenhidratot akartal irni? A feherjebevitelt celszeru konstans tartani, edzesnapokon mehet tobb szenhidrat mint piheno napon.

Egyebkent a kerdesedre a valasz nem. Valoszinuleg halado szinten vagy mar. Ekkor tapasztalataim szerint egy modja van annak, hogy testsuly csokkenes nelkul csokkentsd a testzsirod (azaz egyszerre egetsz zsirt es epitesz izmot), ha a nap folyaman kihasznalod az inzulinvolgyeid es hullamaid. Nagyon leegyszerusitve: alacsony inzulin -> zsiregetes, magas inzulin -> regeneracio. Reggel illetve sulyzozas utan a legalacsonyabb az inzulin, ekkor celszeru kardiozni. Edzes elott pedig egy feher rizses kajaval felnyomhatod az inzulinod, de osszessegeben nap kozben komplex szenhidratfogyasztassal az inzulinod is konstansra erdemes beloni. Kaloriabevitelt ki kell tapasztalni, lehet tomegelni 3000 kaloriaval, es dietazni 5000 kaloriaval is, izomtomeg, eletmod, fizikai aktivitas fuggvenye.

2019. szept. 2. 16:04
 2/2 A kérdező kommentje:

Jelenleg inzulin téren annyi van, hogy a fogyórkúra 8 óra evésből és 16 óra koplalásból áll. Tehát ebéd előtt éhgyomorra edzek, utána kajálok és iszok egy kis fehérjeport, majd legközelebb este vacsorázok hat-hét körül. Pihenőnapokon ugyanez napi 50 perc szobakerékpárral, fehérjepor nélkül.

Szénhidráttal eddig nem kalkuláltam, kb annyit eszek amennyi a rizsben/krumpliban vagy a főtt tojásban van. De akkor ezekszerint azt is fel kéne tornászni kicsit.

A regeneráció fázist nem lehet csak a leghasznosabb időpontokban kihasználni? Edzés után közvetlenül, illetve alvás előtt mondjuk egy kis túró fogyasztással az éjjeli regenerálódáshoz.

Tegyük fel eddig mondjuk 100% fogyókúra volt, most 50%-50%-ot szeretnék fogyás és tömegelés között.

2019. szept. 2. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!