Mobilitási probléma felhúzásnál?
Most volt a harmadik felhúzásom,eddig mind a 3 után úgy mentem ki a konditeremből,mintha besz@rtam volna.A derekamnál a csigolyák nem nagyon örültek,hogy én felhúzni akarok
A derekamnál sajnos nem tudom egyenesem tartani a hátam,alapjáraton is rossz a testtartásom sajnos :/
A csípőm rettenetesen merev,a vállaim előre esnek.
Dolgozok az ügyön,napi 2x csinálok mobilizációs gyakorlatolat
Szerintetek addig csináljak felhúzást könnyű súllyal,vagy teljesen mellőzzem ?
Ha 50 kilóval csinálom,akkor elég szépen egyenes a hátam,de ha felmegyek 80-ra,akkor már egyből görbül a dolog.
A felsőhátamat elég szépen egyenesen tudom tartani,de a derekam sajnos görbül 'nagyobb' súlynál.
És ez guggolásnál is jelentkezik,amikor kb 90 fokhoz érek,akkor behajlik
Azért leírom hogy csinálom,hátha csak elcseszek valamit,bár ha rossz a mobilitásom,akkor szerintek tök 8 mit csinálok,rossz lesz a gyakorlat,mivel nem tudom felvenni a helyes testtartást
A talpam közepéhez helyezem a rudat
Válszélesen vannak a lábaim
Elöre hajolok
A térdem előre tolom,amíg a sipcsontom eléri a rudat
A mellkasomat kiemelem
Nagy levegő a hasamba
Megfeszítem mindenem
Egyenes háttal felemelem a súlyt a térdemig
Onnan pedig a csípőmet előre tolom
Leirva egyik iranyba sem megy at a vizualis hatas, nagyon sok dolog fuggvenye a jo felhuzo technika, guggolas szintugy.
Annyi biztos, hogy ez egy uj terheles a testednek, elso 4-5 edzesnek arrol kell szolnia, hogy megtanulod a gyakorlatot. Ha 50-el jol csinalod de 80-nal gorbul az alsohat, akkor dolgozz magas ismetlessel 40-60kg kozott. -4 felhuzo edzes igy, utana emelhetsz a sulyon. Minden hetel raraksz oldalankent egy 2,5 kilos tarcsat a rudra az utolso sorozatban, mig elersz a 80 kiloig. Utana mar rajossz, de egy atlag ember a nullarol (foleg gerinferdulessel) nem fog eljutni 3 edzes alatt egy stabil 80-as felhuzashoz. Inkabb 3 honap lesz az.
Persze,természetesen nem is várom el,hogy 1 hónap múlva én legyek a következő mr.olympia,csak szeretnék úgy felhúzni,hogy az egészséges hatással legyen a hátamra,és ne rombolja
Most holnap nem tudom mi lesz,gondolom alig fogok tudni járni,előre látom.
Bár főleg az izomláz miatt van ez
Jolvan,akkor próbálkozok kis súllyal
Gondolom a gerincmerevítőim el vannak lustulva,azért is lehet talán a hanyag testtartás
Köszi a tanácsot ! :D
A hátadra a felhúzás nem lesz egészséges, nem arra találták ki a gerincet.
Akár mobilitási probléma is lehet, bár az kis súllyal is ott lenne. Ha derékszögig felhúzott csípővel nemtudod a térded kinyújtani, akkor dolgozz a combhajlítókon. Következő módon javíthatsz a flexibilitásán, ha ez a helyzet:
1, izom bemelegítése (kis intenzitású gyakorlat az izomra, masszírozás, futás, meleg zuhany stb.)
2, hengerezés
3, végül nyújtás (30 mp a minimum egyhuzamban, ha változást szeretnél)
Edzés előtt, után is ejtsd meg, és pihenő napokon is. Hidegen, előkészítés nélkül ne nyújtsd, avval jót nem teszel.
Áhh nyujtott térdel előre kell hajolnom akkor olyan gőrbe a hátam,hogy ránézni is rossz
Köszi a tippet neked is !
Pár napja beszerváltam egy gumi szalagot,azzal úgy nyújtottam hogy a hátamra fekszek,egyik lábamnál megnyújtom a talpamnál,és húzom felfele a lábam
De akkor beiktatom ezeket is !
Hát a vádlim is húzódik csúnyán.
Annyira merev vagyok mint egy farönk,de dolgozok rajta rendesen
Meg köszi a tippet,hogy mennyi ideig nyújtsam,tegnap ilyen 20mp körül abbahagytam,ma nyújtottam 2x 1 percig,és szépen letudtam hajolni
Igaz,görbe volt a hátam,de elértem a földet szépen nyújtott térdel
Igazából a csípőmet kéne jól kinyitni,talán az már félsiker lenne
Hát felhúzásnál azoknak a struktúráknak a rugalmasságára nincs szükség, nyújthatsz spiccben lévő bokával, laza vádlival is, hogy a combizmok kapják a nagyját.
A hátad görbülni fog, mindenkinek görbül. Egyenes gerincel ha előre dőlsz, az csak csípőből történik, úgy szerintem kevesen érik el a földet, úgy a derékszög már jó és elég.
Örülök egyébként, hogy segíthettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!