Szerintetek érdemes lenne elkezdeni kondiznom?
22 éves nő vagyok, 164 cm. 95 kilóról fogytam 77-re, de még le szeretnék adni, kb. 15 kg-ot.
Eddig is edzettem, heti 2x aerob és 1x-2x teljes testsúlyos edzést, de úgy érzem, hogy habár állóképességem sokat javult, erősebbnek nem igazán érzem magam. A másik problémám, hogy szerencsére nem lóg a bőröm, de látszik, hogy azért nem olyan feszes, mint annak aki egész életében vékony volt. (Kb. ugyan olyan mint mielőtt lefogytam, akkor sem volt feszesebb sajnos.)
Szerintetek érdemes elkezdenem kondizni rendesen mondjuk heti 2-3 alkalommal? Mellette akkor csak 2 aerob edzést csinálnék. Nem baj, hogy mellette szeretnék tovább fogyni? Szóval mindenképp kalória deficitben lennék.
A másik kérdésem, hogy szerintetek érdemes lenne személyi edzőhöz mennem az első pár alkalommal?
Ha belefér időben és anyagiakban, akkor naná hogy érdemes, a salyát testsúlyos edzésnél nyilván többet ér a kondi!!
Személyi edzőhöz dettó, ha belefér a költségvetésedbe, ártani nem fog. Amúgy mivel eddig is tudtad hogyan adj le közel 20 kilót, elleszel valszeg így is, de ártani tényleg nem fog!
Hát személyi edzőre úgy gondoltam, hogy mondjuk az első 2-3 alkalommal vele edzeni, hogy megmutassa, hogy hogy kell teljesen helyesen csinálni a gyakorlatot, utána meg mondjuk csak 2-3 hetente találkozni vele, hogy "ellenőrizzen".
Nem tudom, hogy ilyen létezik-e, de majd ezt megkérdezem a közeli konditermekben :) Aztán ha nem akkor nézek neten valami edzéstervet, meg max. megkérem valamelyik barátomat aki azért szokott, hogy az első 1-2 alkalommal jöjjön el velem segíteni ha elakadnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!