Edzés után mit ehetek, ami nem por?
Németh Szilárd felé Füstölt nyúljás-körmös pacal receptje:
3 kg csíkozott marhapacal
1 kg darabolt füstölt nyúlja
fél kg szeletelt sertésköröm
fél kg paradicsom
fél kg paprika
6-8 fej vereshagyma
1-2 fej fokhagyma
20 dkg zsír
3-4 szárított erőspaprika
őrölt paprika, őrölt bors, őrölt kömény, só
A pacalt egy órán keresztül abálom sós, szemes borsos, babérleveles, hagymás, fokhagymás, citromos (ecetes) lében, majd leszűröm, a fűszereket kidobom. Közben a hagymát a zsíron dinsztelem, a pirospaprikával ízesítem-színesítem, belekerül a feldarabolt paprika és paradicsom, sózom, majd felöntöm egy kis vízzel, erre jön a pacal, egy óra múlva a köröm és a füstölt. másfél-két óráig rotyogtatom, majd jöhet a zúzott fokhagyma és a fűszerek, még fél óra és kész. Friss kenyér és vecsési savanyú jár hozzá, érzékenyebb gyomrúak főtt krumplival is fogyaszthatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!