Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Mtb-s mivel védje a lábfejét...

Mtb-s mivel védje a lábfejét a hidegtől?

Figyelt kérdés

Évek óta bringázom télen is, de úgy fest, öregszem. Klasszikus sportcipőben tekerek, plaformpedált használok. Eddig nem volt ezzel bajom, de most már fázik a lábfejem a hidegebb idöben. Sokadszor futok bele abba az állításba, hogy a kamásli nem használható sem az utcai, sem az mtb cipőkre, így venni sem mertem. Részben az a kérdésem, hogy ez mennyiben helytálló, mennyire lehet/érdemes ráerőltetni a kamáslit egy sima sportcipőre, vagy mtb cipőre? Ha semennyire, mi a megoldás? Most jönne az igazi mtb szezon, létezik, hogy pont itt nincs mód a lábfej melegen tartására?

Köszönöm!

2018. nov. 22. 21:49
 1/4 A kérdező kommentje:
Ez jó...én a kulcsszavaknál kamáslit írtam. Hogy lett abból utazókamásli....rejtély...
2018. nov. 22. 21:55
 2/4 szlory ***** válasza:

Szia! És miért nem kerékpározás kategbe került fel? Rejtély 2? :D

Ebben a témában elég sok tapasztalatom gyűlt össze.

1: mtb és utcai cipőn is használható kamásli. aki szerint nem, indokolja legyen kedves ezt a nonszensz állítását.

2: viszont különösen MTB használatnál gyorsan fog amortizálódni, karcolódni, stb de igazából az igazi halála a szegecselt platform lenne, ami mondjuk más miatt elvárható a téli hegyi tekerésnél

3: ha pedig esetleg nem kamásli, akkor "téli mtb cipő" és "téli zokni". cirka 30-40-50e pénz, de akkor már vízálló is lesz. merino gyapjas, hosszúszárú, lehetőleg kompressziós zokni, magasabb szárú cipő (amik sokszor már vízállók is) - ilyesmiket is kereshetsz - de egy kamáslihoz képest nyilván drágább és tartósabb megoldás

Ha nem kifejezetten vízállóságra hajtasz, szélálló, melegítő kamáslik jobban bírják a strapát, 5-10e Ft között találsz is (esetleg rögtön egy sima btwin-t veszel, nem drága, meglátod meddig bírja - később, ha lerongyoltad, kitalálod, hogy mennyi vízállóság kell - addig is régi trükk a nejlonzacskózás a zokni felett)

További házitrükk egyébként az ezüstszalagozás (alias duct tape). Ezzel sisak szellőzőket is le lehet zárni. A cipőn körbe kell tekerni párszor, ne legyen közben üres a cipő vagy szorulni fog. Általában 4-5 kört kibír egy betekeréssel, de ehhez kell egy vastag zokni/sízokni is, önmagában nyilván nem versenyző egy szélálló neoprene cuccal.

2018. nov. 23. 09:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Kettes jól leírt mindent.
2018. nov. 23. 11:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Nos, azért nem a kerékpár szekcióba került, mert alighanem vakegér vagyok. Amikor témát kellett választani, nem találtam a kerékpárt. Aztán sokat nem agyaltam rajta, gondoltam, belefér a téli sportba is. 🙂 de köszönöm a választ.
2018. nov. 23. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!