Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Ha naponta futok a szabadban,...

Ha naponta futok a szabadban, akkor naponta legfeljebb hány kilométert szabadna futnom? 14/L

Figyelt kérdés

2017. dec. 4. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen h mennyit szabad - nyilván okosabb ha követsz egy edzestervet. De miert futsz? Szetbarmolja a terded par ev alatt...
2017. dec. 4. 20:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha kezdő futó vagy, akkor inkább kétnaponta fuss, mert ha nem akkor hamar kimerülsz. Hogy mennyit? Ez nagyon relativ, azt mondanám, hogy ne haladd meg a 15 km-t, de mi van, ha egy km-t sem tudsz lefutni? Inkább lényeges volna, hogy ne minden futásod legyen egyforma, hanem iktass be egyenletes laza futásokat is, meg legyenek iramjátékos futásaid is néha.
2017. dec. 5. 07:45
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a kommenteket! Az edzettségi szintem olyan, hogy nagyjából 4-5 km-t tudok lefutni egyszerre vagy esetleg egy kis bele-bele gyaloglással a 10 km is megvan. Nyáron nem mellesleg 13-5 km-eket futottam 2-3 naponta, de ugye az ég és föld a mostani helyzetemtől. Azóta híztam, mivel kb. egész ősszel 5x mentem el futni, mivel minden időmet elvette az iskola és a kosáredzés, barátok. Újrakezdő vagyok, de úgy érzem, mintha semmi futó múltam nem lenne. Miért van ez? Nem értem...
2017. dec. 10. 13:12
 4/6 anonim válasza:
Amennyit tudsz. Apa reggelente 10 km-t szokott de ha van ideje (pl.:hétvégén) akkor 20-21 is megy neki. Én mondjuk nem vagyok egy futós alkat , még a sulis 2 km sem megy szóval ilyen téren nem vagyok túl nagy szakértő.
2017. dec. 10. 16:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy semmi gond sincs, csak télen nem megy úgy, mint nyáron. Még meg kell szoknod, hogyan öltözz, jól melegits be előtte, és akkor sem megy úgy mint nyáron.
2017. dec. 11. 07:30
 6/6 whitewings válasza:

Nincs limit (van aki minden nap fut egy maratont), de ha nem az a célod hogy felkészülj egy hosszabb távra akkor szerintem egy óra alatt simán ki tudod futni magad. Fuss legalább fél órán keresztül (függetlenül a távtól).

Az a lényeg hogy inkább tartósan rendszeresen fuss, mint minden nap. Pl heti 3 edzéssel simán tudsz fejlődni, de a szervezetednek van ideje pihenni is (a pihenés is az edzés része).

Ha úgy érzed hogy csak a hosszú futások merítenek ki igazán, de nem tudsz növelni a tempón akkor érdemes néha iramváltózni, az könnyen javítani tud a max sebességeden ;)

2017. dec. 11. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!