Ha naponta futok a szabadban, akkor naponta legfeljebb hány kilométert szabadna futnom? 14/L
Figyelt kérdés
2017. dec. 4. 14:59
1/6 anonim válasza:
Nincs ilyen h mennyit szabad - nyilván okosabb ha követsz egy edzestervet. De miert futsz? Szetbarmolja a terded par ev alatt...
2/6 anonim válasza:
Ha kezdő futó vagy, akkor inkább kétnaponta fuss, mert ha nem akkor hamar kimerülsz. Hogy mennyit? Ez nagyon relativ, azt mondanám, hogy ne haladd meg a 15 km-t, de mi van, ha egy km-t sem tudsz lefutni? Inkább lényeges volna, hogy ne minden futásod legyen egyforma, hanem iktass be egyenletes laza futásokat is, meg legyenek iramjátékos futásaid is néha.
3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a kommenteket! Az edzettségi szintem olyan, hogy nagyjából 4-5 km-t tudok lefutni egyszerre vagy esetleg egy kis bele-bele gyaloglással a 10 km is megvan. Nyáron nem mellesleg 13-5 km-eket futottam 2-3 naponta, de ugye az ég és föld a mostani helyzetemtől. Azóta híztam, mivel kb. egész ősszel 5x mentem el futni, mivel minden időmet elvette az iskola és a kosáredzés, barátok. Újrakezdő vagyok, de úgy érzem, mintha semmi futó múltam nem lenne. Miért van ez? Nem értem...
2017. dec. 10. 13:12
4/6 anonim válasza:
Amennyit tudsz. Apa reggelente 10 km-t szokott de ha van ideje (pl.:hétvégén) akkor 20-21 is megy neki. Én mondjuk nem vagyok egy futós alkat , még a sulis 2 km sem megy szóval ilyen téren nem vagyok túl nagy szakértő.
5/6 anonim válasza:
Lehet, hogy semmi gond sincs, csak télen nem megy úgy, mint nyáron. Még meg kell szoknod, hogyan öltözz, jól melegits be előtte, és akkor sem megy úgy mint nyáron.
6/6 whitewings válasza:
Nincs limit (van aki minden nap fut egy maratont), de ha nem az a célod hogy felkészülj egy hosszabb távra akkor szerintem egy óra alatt simán ki tudod futni magad. Fuss legalább fél órán keresztül (függetlenül a távtól).
Az a lényeg hogy inkább tartósan rendszeresen fuss, mint minden nap. Pl heti 3 edzéssel simán tudsz fejlődni, de a szervezetednek van ideje pihenni is (a pihenés is az edzés része).
Ha úgy érzed hogy csak a hosszú futások merítenek ki igazán, de nem tudsz növelni a tempón akkor érdemes néha iramváltózni, az könnyen javítani tud a max sebességeden ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!