Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Nem késő elkezdeni a korcsolyá...

Nem késő elkezdeni a korcsolyázást 16 évesen?

Figyelt kérdés

Üdv!

Tizenhat éves vagyok és szeretnék rendszeresen korcsolyázni járni (tehát úgy, mint más focizni, röpizni, kosarazni), persze nem verseny szinten, hiszen arról már lekéstem. Gyorskorcsolya és műkorcsolya is érdekelne, csak nem tudom, tudnék-e egyáltalán valahova járni.

Hozzáteszem, hogy tudom, hogyan kell előre meg hátrafele haladni, illetve esés nélkül fékezni, de többet nem. Utoljára két éve jutottam el a jégre és már nagyon hiányzik, de nem csak télen akarok majd egyszer-kétszer elmenni, hanem rendszeresen edzeni akarok.

Szerintetek nem túl késő ez így?

És elég, ha egy arasz híján van meg a spárga, vagy teljesen lent kéne lennie?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. okt. 25. 19:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia, hobbi szinten semmiképp sem késő, nem mondom hogy tömegével kezdenek 16 évesek korcsolyázni, de nálunk is van egy-két kezdő fiatal mindig. Az hogy hova tudsz járni, nagyban függ attól hogy hol laksz, enélkül kicsit nehéz a válasz, de általánosságban sok helyen foglalkoznak hobbikorcsolyázókkal is. Arról meg őszinte leszek fogalmam sincs, miért hiszi mindenki hogy a műkorcsolya elkezdéséhez okvetlenül szükséges a spárga(jól néz ki ha van, de nem létszükséglet.) Szóval nem késő, vágj bele nyugodtan!
2016. okt. 26. 20:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Pest megyei vagyok, Pestre fél-egy óra az út, Mogyoród-Kistarcsa-Veresegyház-Gödöllő esetleg Aszód közül lenne jó valahol jégpályát találni.

A spárga csak egy példa, a hajlékonyságra akarok utalni vele, mert gondolom annak kéne lenni, (lersze csak megnyugtatna, ha nem lenne létszükséglet.)

Egyébként mennyiben más az, ha csak hobbi szonten korcsolyàznék? Lennének kortársaim? Írtad, hogy általában alad egy-kettő, de ez azt jelenti, hogy a többség kisgyerek vag felnôtt?

Bocsánat a rengeteg kérdésért, csak szeretnék minél tövb mindent megtudni.

2016. okt. 26. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze, még olyanok is vannak akik felnőttként kezdik. Még versenyek is vannak hobbi szinten. Szóval nyugodtan :) (műkori, gyorskoriról nem tudok nyilatkozni).
2016. okt. 27. 20:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Hobbi szinten viszont szinte profin korcsolyazok!:)

5 ev hoki is volt.

12 eve korcsolyazom..Sajnos itt csak november vegetol februar vegeig van rendes palya,de most lesz allitolag olmipiai meretu..Az igaz,hogy ejjel-nappal ott voltam viszont most iskola meg mas sportok miatt minimalis idom jut ra..De a nyaron is voltam 4-5x es abszolut ugyanaz az az erzes meg ugyanugy megy mint fel evvel azelott..

A kerdesre valaszolva sajat tapaszataltombol mint feljebb is irtam,rajtam mar ilyen szinten nem fog segiteni az,hogy az iden 50x vagy 200x megyek el:)

18/f.

2016. okt. 27. 22:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Arra celzok,hogy ha tanulni szeretnel es jobb lenni,mert eleg s.z.a.r szinten erzed magad,akkor persze,hogy tudsz jobb lenni,ameddig birsz:) Azert irtam,hogy magamon mar tobbet javitani nem tudnek,mert nincs napi 6-7 oram az ev minden napjan erre es ide bizony ennyi ido kellene legalabb..Te tudod mennyire tudod beosztani a programod,ez csak ezen mulik..Gyakorlas.
2016. okt. 27. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!