Ha eddig nem ment, hagyjam?
Szóval, az a helyzet, hogy már 4. éve nyúzom ezt a snowboard-dolgot.. voltunk már többször is több napra a szomszédos országokban, de egyszerűen nem megy semmennyire sem. Mármint tudom a falevelet, a megállást, fordulva is tudok menni, kb. 0,0004 km/h-val, de ennyi.
Jó a felszerelésem is, újonnan vettük mindet.
De nem csak ennyiről van szó. A tányéros/csákányos felvonó nem az erősségem, kiesek hamar, mert gyengék a kezeim.
A kabinos felvonó jó.
Az ülős felvonó meg egyszerűen a rémálmom, mindig pánikrohamot kapok, snowboardba amúgy jobb lábbal megyek előre, de felvonókon ballal megyek előre...
Aztán.. a szemüvegemet nem tudom használni, én nem látok semmit, a lábamat nézem sokszor, szemüvegbe meg ugye azt nem lehet..
Próbáltál oktatótól órákat venni? Vagy csak úgy magadtól erőlködsz? Esetleg profiktól tanácsot kérni?
Az egy óriási tévedés, hogy magunktól, filmek alapján bármit is rendesen meg lehet tanulni.
Ha oktatás ellenére sem megy, próbálj inkább síelni. És egy alap edzettség is kell, hogy legyen erőd és állóképességed. Ez minden sporthoz szükséges, különben csak kínlódsz.
Persze, az alapokat is oktatóval sajátítottam el, meg a fordulást is.
És az a lényeg, hogy eddig 3x7 napot, plusz ezen kívül évente kb. 5 napot gyakoroltam folyamatosan, és nem igazán haladok...
Más meg elmegy kezdőként, és 3-4 nap múlva úgy jön vissza, hogy már fordulni tud. Nekem 3 évbe telt, amíg a fordulást elsajátítottam...:(
Ráadásul ha háttal a völgynek esek el, akkor fel sem tudok állni, meg kell fordulnom, küszködni..Szóval nem egyszerű eset..mikor nézem a videókat, akkor annyira kedvem támad hozzá, aztán ha ott vagyok, akkor az egész egy szenvedés..
Én éppen ezért kezdtem el síelni, a videókat nézve el tudtam dönteni, hogy a board nem nekem való, legalapvetőbb negatívum számomra, hogy a lábad oda van kötözve egy deszkához, meg ugrálni kell, felvonónál csatolgatni, stb.
Szerintem válts inkább síre, de legelőször inkább bérelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!