Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Megéri sí-röl átváltani...

Kristóf06 kérdése:

Megéri sí-röl átváltani snowboardra?

Figyelt kérdés
4 éve sielek. 15 éves fiú vagyok és elég magabiztosan síelek nem sokat estem de nincs vele bajom. Nem érzem hogy ez az én sportom lenne mert a technikám nem a legszebb és a piros pályákon nem élvezetes lejönni. Érdeklődök a snowboard iránt de nem tudom hogy belekezdjek e? Nehéz lesz megtanúlni vagy nem annyira? Ha ez fontos 5 órát vettem oktatói és sível már le tudtam jönni mindenhol kivéve a piros pályán! snowboardozni nehezebb lesz megtanúlni? És szeretni fogom? Mert jobban vonz mint a síelés. Sokan mondták hogy a felvonó nehézkes lesz még sokat fogok esni, inkább tanácsokat szeretnék kapni hogy hogyan kezdjek bele. PL. Oktatóval? És aki tud snowboardozni annak mennyi idő kellett ahhoz hogy élvezze? Lehet van amit többször leírtam sry. És köszönöm az értelmes válaszokat.

2015. jan. 29. 13:52
 1/3 anonim válasza:
100%

Sohasem síeltem Azaz egyszer volt a lábamon, de egy óra múlva levettem. Egy hétvége alatt "tanultam" meg magamtól 15 éve a Normafán. Én már az első siklást élveztem :) Az első szezon Zakopanéban volt, magabiztosan le tudtam jönni. A második siklás pedig teljesen feltöltött, szóval hamar megadja az élvezeti faktort.

Oktató kell e? Sosem próbáltam. Biztos nem árt, de én oktatófilm párti vagyok.

Szeretni fogod e? Ki tudja? Ha vonz a siklás és a sí nem vonz, akkor próbáld ki, majd meglátod. Olcsón kapni deszkákat ( nekem is van egy eladó kötéssel együtt ), semmit nem veszítesz vele. Felvonóilag nem kell aggódnod. A beülős egyszerű,egy lábat lecsatolsz és mintha csámpázva gördeszkáznál, betolod magad a beülőcsíkra.

A tökösnél szinte biztosan újra kell majd fognod vagy 5-10 szer, de ne stresszelj rá,max várd meg, míg elmegy a sor, és próbáld újra. ;) A liftkezelők türelmesek, segítőkészek.

Először olyan pályán szokd a deszkát, ahol beülőssel, vagy kabinossal tudsz visszamenni, míg megszokod a deszkát.

Itt egy vidi arról, hogyan ne: https://www.youtube.com/watch?v=xUkTw7w5CCY

Amire figyelj:

Becsatolt láb elől, azon van a súly.

Hátsó láb szabadon, rálépsz a deszka kilépő gripjére,bőven irányítható marad.

Nem helyezed rá a súlyod a kábelre, mert nem tart meg!

Ne a tested előtt fogd, mert hamar elfárad a karod és el fogod engedni.

Tedd be a lábaid közé és engedd, hogy hózzon. Maradj egyenesen, ne akarj rádőlni. Csípőböl mozogj ki mindent.

Sok sikert :) Jó lesz nagyon ;)

2015. jan. 30. 13:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és hogy erre időt szántál.
2015. jan. 31. 08:01
 3/3 anonim válasza:
100%
Én kiskoromban kezdtem síelni anyukámmal együtt, apukám mindig is snowboardozott. Mikor nagyobb lettem (azt hiszem 9 éves) apu noszogatott, hogy próbáljam ki a snowboardot. Hát nagyon boldog vagyok, hogy hallgattam rá!! Gyorsan megtanultam az alapokat (1-2 nap) és azóta snowboardozok amit 1000x jobban szeretek, mint a síelést! Szerintem próbáld ki!
2015. jan. 31. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!