Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Nehéz síelésről snowboardra...

Nehéz síelésről snowboardra váltani?

Figyelt kérdés
4-5 éve síelek, és reformként most átváltok board-ra. Nem lesz oktatóm, magamtól fogok megtanulni. A családban mindenki csak síelni fog. Könnyebb vagy nehezebb, mint a síelés? Hogy kell kanyarodni, megállni, lassítani? Rá lehet jönni, vagy ez azért nehéz ahhoz.
2009. febr. 24. 14:32
 1/8 A kérdező kommentje:
Még annyi, h 3 napra megyünk. Elég lesz ennyi a megtanulásra?
2009. febr. 24. 14:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó kérdésedre: 3 nap elég lesz, hogy megtanuld az alapokat, függ attól, hogy mennyire vagy ügyes, de akár már első nap rengeteget fejlődhetsz. Snowboardnál szerintem a felvonózás az, amit kicsit nehezebb megtanulni.
2009. febr. 24. 18:22
 3/8 anonim válasza:
100%

Én is magamtól tanultam meg, legalábbis tanár nélkül. Volt, h egy-egy snowboardos megunta, h szerencsétlenkedem, és mutatott pár dolgot, meg én is kérdeztem a felvonó tetején.

2-3 nap alatt bele lehet jönni.

A felvonónál lesz gondod. Próbálj beülőset találni!

A másik probléma a felállás lesz. Az vicces amikor ellőköd magad a földtől, és átfordulsz a deszka élén, és a másik oldalt eldőlsz :) De ez csak rutin kérdése. Nekem az elején úgy volt könnyebb, hogy térdeltem, és bevágtam a deszka élét és onnan nyomtam fel magam.

Azon ne lepődj meg, h a deszka sokkal hirtelenebb gyorsul, mint a léc!

A deszkával nem lehet állni. Ha megállsz, vagy letérdelsz vagy leülsz. Nem árt ha ettől nem ázik be a síruhád.

Én elég sokat estem előre a kezeimre. Jó ha olyan kesztyűd van, amiben van pánt ami csukószorítóként működik.

Deszkával úgy mész, hogy az egyik éle mindig be van vágva a hóba. A hegy felőli éle. Ez nem újdonság a léchez képest. És itt is az élváltáshoz egy pillanatig meredeken lefelé kell menni (mint a lécnél), de az alatta pillanat alatt a deszka rendesen tud gyorsulni. Ez az elején ilyesztő volt, de most már élvezem.

Egyébként szerintem deszkával könnyebb mint léccel, főleg mély hóban, vagy meredeken. Nekem nagyobb élmény is.

Jó havat!

2009. febr. 27. 16:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Hasznosak voltak. Most hétvégén megyek. Csak remélni tudom a jó havat! köszi:)
2009. márc. 2. 15:50
 5/8 anonim válasza:
Milyen volt? Hogy ment? Én most kezdem:)
2010. nov. 16. 20:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Teljesen jól ment, az elején nehéz volt átállni, főleg hogy nem mozog egymáshoz képest a lábad, de meg lehet szokni, én még élveztem, ahogy emlékszem:D
2010. nov. 17. 20:01
 7/8 anonim válasza:
Hmm:) Már nagyon várom én is!
2010. nov. 18. 21:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha érdekel, itt elolvashatod amit írtam a hódeszkáról, hódeszkázásról:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__teli-sportok__16..

2011. máj. 22. 21:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!