Hogyan, és mikor tanultál meg síelni? Nehéz volt először?
7 évesen kezdtem tanulni, Normafánál. (felgyaloglások rulz) Persze, hogy nehéz volt :) 12 éves koromig nem is volt rá igényem, hogy rendesen is megtanuljak... ment a hóeke, meg a terpesztett párhuzamos láb.
Minden évben mentünk síelni Ausztriába a családdal.
13 éves lettem, akkor elkezdtem technikákat tanulni. Még mindig terpesztett lábbal, de megtanultam az élezést, és a léc végének kicsúsztatását.
15 éves koromra meg megtanultam teljesen összezárt lábbal menni.
Ez idáig mind a hagyományos alpin léccel történt (nem a piskóta carving)
Ezután jött a race carve, majd carving léc és temrészetesen a tökéletesen zárt lábak, sose nyíltak szét! :)
18 évesen megtanultam lemenni térdig érő friss hóban, és totál jeges pályán...
Rá következő évben megtanultam kihasználni a carving léc erejét, azaz, hogyan tudok vele gyorsulni kizárólag az élén haladva, nagy és kis ívű kanyarokban úgy, hogy ne porzzon mögöttem a hó.
Mostanra már le tudok jönni rendesen a sűrűbuckás pályán is, tudok 180 fokot ugrani, hátrafelé menni és kanyarodni, egy lábon lejönni, stb.
Sebességmérő szerint átlagosan 45-55 km/h-val megyek a pályán.
A legjobb sport a síelés, ha már igazán megy :)
Pedig még mindig rengeteg dolog van, amit meg kéne tanulni... 23/L
Én Bodajkon tanultam meg egy ingyenes kurzus alkalmával. 7-8éves voltam akkor.
Szar felszerelés, felvonó nélkül, és mivel hó nem sokszor volt, így műanyagpályán olajozott léccel. Szerencsére nem sokat estem, különben cseszettül fájt volna :)
kb 2 hetente kimentünk egy hétvégére.
A második évben már egyhetes sítáborba mentünk, utána évente elmentünk abba a táborba, néha meg magunktól is egy hosszú hétvégére. Most már nem megyünk táborral, csak magunktól Ausztriába évi egyszer a téli szünetben egy 4-5 napra.
Most 16 vagyok és nekem nagyon jól megy :) Legalábbis szerintem. apámék 50évesek, velem együtt tanultak, viszont ők már sajna kicsit öregek ehhez, őnekik fontos a biztonság, így nem igen érnek utól.
5 éves koromban. Nem emlékszek. felfelé gyalogolni viszont utáltam (szlovákia)
Most 20 vagyok és nincs olyan pálya ahol le tudnék lejönni tartva a tempót apámmal:)
(mindkettőnk bakancsa csak a belső oldalon van kopva ahogy folyton összeér a bal és a jobblábunk, szóval jah, szarul síelünk.
Imádjuk!
én idén januárban síeltem először :D nagyon jó volt, egy hétre mentünk.. első nap délutánján részleges inszalagszakadás :D utána kihagytam másfél napot... 3. nap már mentem a sima kék pályákon, igaz gyakran meg kellett állni mert kifulladtam 100 méterenként, meg a lábam is fájt :D mondjuk elég jegesek voltak sajnos azok a kékek,estem is bőven..
4. nap délutánjától már végig csak pirosokon mentünk, nagyon jól belejöttem:) mondjuk reggel 8tól kintvoltam d.u. 5ig, és nem lehetett beküldeni annyira élveztem :D
egyébként egy csoporthoz voltam beiratva, magyar oktatóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!