Először megyek egy jégcsarnokba jégkorizni, hogy és
mire készűljek fel?
1/12 A kérdező kommentje:
Attól függ... én egy sima farmerben szoktam menni, mellé veszek fel két pulcsit... ha már kicsit bemelegedtem, akkor úgy is leveszem az egyiket... Az a fontos, hogy kényelmes legyen és tudj benne mozogni... Én a barátaimmal kis körözgetzés után játszani szoktam... kifeszítünk egy sálat és azon ugrálunk át vagy épp koszorúzunk és az nyer, aki a leggyorsabb... fogózni is lehet...jó poén szokott lenni:)
Ha még nem koriztál életedben, akkor az eleje kicsit fura lesz, de pár perc alatt meg lehet szokni... Olyan korit válassz, ami rendesen megfogja a bokád/alsó lábszárad különben el fogsz esni és már az elején el megy a kedved... Viszont vigyázz, ha már fáj a lábad akkor ne folytasd csak azért is mert a többiek ott vannak... Tavaly még nem volt saját korim... 47/48-as lábam van... csak a 46-os kori tudta megfogni a bokám és 3 óra szenvedés után jöttem csak le... el is szakadt a bokaszalagom... elég csúnya volt utána...
2010. dec. 22. 12:08
3/12 A kérdező kommentje:
köszi a választ!
és hogy induljak el ElőszöR a jégen ?
Hát először csak vedd fel a korit és járkálj benne egy kicsit a szilárd talajon, hogy érezd hol a súlypontod... nem lesz olyan egyszerű két fém élen ácsorogni... Aztán, ha már ez megy, akkor felmész szépen a jégre és a palánk mellett kapaszkodva megpróbálsz talpon maradni... a feladat... ha már ez is megy, akkor óvatosan megpróbálsz kicsitket lépegetni... aztán majd ráérzel... végülis annyi a lényege az egésznek, hogy amíg az egyik lábad egyenesen ál, addig a másikkal tolod magad előre... Legalábbis most, hogy belegondolok ez lenne a lényeg... Én már csak inkább oldalra lököm magam és megyek... sose gondolkoztam még rajta, hogy induljak el... :)
2010. dec. 22. 12:19
fogódszkodj meg a palánkban, és amellett indulj el, hogy meg tudj kapaszkodni, mielőtt elesnél.
2010. dec. 22. 12:21
6/12 Nemmegmondtam válasza:
Igen, először állni tanulj meg, aztán a palánk mellett körbe-körbe. Ha úgy érzed, akkor lökd el magad a palánktól egy kicsit (vele párhuzamosan, hogy meg tudj kapaszkodni). Szerintem a legkönnyebb, ha úgy tartod a lábaidat, mint amikor csúszkálsz a jégen cipőben úgy, hogy az egyik lábad előrébb van. Ez stabilabb is, mintha egymás mellett lenne mindkét lábad, mert akkor könnyen seggre/orra esel. Picit berogyasztod a térded és előre dőlsz. Próbáld ki és ráérzel meglátod. Ez olyan, mint a biiklizés amúgy, csak egyszer kell megtanulnod...
2010. dec. 22. 21:21
7/12 anonim válasza:
A súlypontodat vidd minél lejjebb, ezért rogyassz be.
A pályán arra figyelj, hogy a tömeg körözni fog. A palánk mellett kapaszkodva próbáld követni a tömeget...
Jó sport..
2010. dec. 23. 14:54
8/12 Gabro válasza:
Legyen egy csomó pénzed, a többit majd ott elmondják.
2010. dec. 23. 19:30
9/12 anonim válasza:
Hát barátom, ebben neked nem adok igazat. A korin kívül semmi nem kell hozzá. Nem drága sport..
2010. dec. 24. 07:04
Hát azért ez nem egészen igaz... Kell hozzá egy jó kori 10-12+ körül kapni... és azért jég is kell hozzá... a nélkül elég nehézkes :) Szezon sport, de ha valóban jó jég van és van kivel kimenni, akkor akár az egész napot képes vagyok ott tölteni... Fájdogál a lábam, de nem tudok vele mit csinálni... talán egy lúdtalp betét segítene... majd kipróbálom:)
2010. dec. 24. 10:28
Kapcsolódó kérdések: