Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Röplabdáról tudtok mesélni?

Röplabdáról tudtok mesélni?

Figyelt kérdés

2014. aug. 12. 09:12
 1/6 anonim válasza:
nagyon jó sport, én röplabdázom, és nagyon szeretem:) igazi csapat játék, és nagyon ki tudsz fáradni, ha tényleg beleadsz mindent. nagyon jó kikapcsolódás, és én mindig feldobódom utána. így gondoltad, h vki meséljen róla?
2014. aug. 12. 21:38
 2/6 Cseri Bogáta ***** válasza:

...Egyszer volt, holnem volt, volt egyszer egy röplabda, meg annak három barátja. Úgy hívták őket, hogy Terem, Strand, és Ülő. Történt egyszer, hogy elhatározták, világgá mennek mindahányan. Úgy is történt! Meghódították a világot, és ma is élnek, ha meg nem haltak!

Aludjatok jól, álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek!

2014. aug. 13. 14:59
 3/6 anonim válasza:

A röplabdának több fajtája is van. Én teremröpizek ennek is van pár fajtája: szuper mini, mini, gyerek, felnőtt (bocsi ha kihagytam vm-t).

(Egy háló választja el a két térfelet)

Én még csak gyerekben játszom de ennek majdnem ugyan az a szabálya mint a felnőttnek itt 6-an vannak a pályán van egy center, egy feladó, egy nyitó (persze forgásos alapon mindenki sorra kerül kivéve centernél az asszem mindig középre forog) és három fogadó játékos. A felállás az az hogy ketten hátul állnak hárman a hármas vonalon és egy a hálónál. A játék lényege hogy három érintés legyen egy térfélen és a ellenfél oldalán essen le a labda. ezt el lehet intézni úgy hogy egy lefelé irányuló ütéssel földet érjen (lecsapás), egy magas kiszámíthatatlan érintéssel olyan helyre ütni a labdád ahol nem számítanak rá lehetőleg a háló közelében (ejtés), és egy határozott erős érintéssel üres helyre ütni a labdát (szúrás). Az összesnél érdemes felugrani a hálónál kivéve az ejtésnél. Két fajta érintés van kosár amikor a homlokod felett a két kezedből egyenként egy-egy kosarat formázol és ebből pattan el a labda és az alkar amikor a két kezedet összeteszed úgy hogy az egyiket ökölbe szorítod és a másikat ráfogod és erősen megfeszíted s erről pattan el a labda.

Az egyik legfontosabb alapszabály az hogy a labdának mindig pattannia kell. (mindegy melyik testrészről de pattanjon).

Egyébként nagyon jó játék és nagyon jó versenyekre járni. Nagyon tudom ajánlani.

Remélem ilyen válaszra vágtál de ha nem akkor bocsi. Tényleg nagyon jó sport.

2014. aug. 18. 18:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek :)
2014. aug. 19. 11:10
 5/6 anonim válasza:

#3asnál a korosztályokból kimaradt az Ifi,Junior és Senior.

Most hogy már a szabályokat leírták Neked,én most leírom a Magyarországi csapatokat korosztályokra és nemre bontva:)

nb1 felnőtt Férfi:

Gorter Kecskemét RC

MAFC-BME

Dági KSE

Szolnoki Főiskola RKSI

Sümegi RE

Vegyész RC-Kazinbarcika

VANNET PTE-PEAC

SZESE-Győr

DEAC

Pénzügyőr SE

Dunaferr SE

FINO Kaposvár

nb1 felnőtt női:

TEVA Gödöllői RC

Aluprof-TF-Budapest

UTE

Vasas-Óbuda

Linamar-BRSE

Fatum-Nyírsuli

MTK Budapest

MCM-Diamant-Kaposvar

Palota RSC

Albrecht MVSC-MISI

Budaörsi DSE

Jászberényi RK

Női NBII Férfi NBII

Közgáz SC és DSK SZOESE- Sprint SC

Haladás VSE-SZoESE Somogyjádi RSZSE

VIKSZ Agria RC Eger Zalaegerszegi TE

Kalocsai SE SZTE EHÖK SE

Eötvös DSE Gorter Kecskemét RC (ifi)

PEAC FINO Kaposvár (ifi)

Szolnoki SC

Tatai AC

Honvéd Zrínyi SE

Központi Röplabda Akadémia

SZTE EHÖK SE

Hajdúböszörményi TE

TEVA Gödöllői RC

Az utánpótlás csapatokat pedig itt megtalálod: [link]

Bár ezek még csak a tavalyi szezonra vonatkoznak,de nem hiszem hogy túl nagy változás lesz a mostanira..:)

Ha még bármi kérdésed felmerül ezek után,nyugodtan írj üzenetet!:)

2014. aug. 19. 15:53
 6/6 anonim válasza:
Húú, én imádom! Mikor 8 voltam a barátnőm elrángatott egy edzésre...azóta is járunk. Persze az edzőm nem kímél minket főleg engem. Az edzések kemények, de van mikor csak meccsezzünk. De a legjobb szerintem a versenyek. Mikor a pályára lépek rögtön ideges leszek, de aztán elmúlik! :)Persze voltak sérüléseim...egyszer megzúzódott és húzódott a karom és talán 2-3 hétig nem mehettem edzésre. Persze mindig mentem nézni meg labdát szedni! :) Vagy nem rég volt a MOB. megzúzódott az ujjam. Kicsit sírtam, mert eszméletlenül fájt és be kellett fejeznem vele egy meccset úgy, hogy nem is látták az orvosok. -persze nyertünk :D :) - Aztán már annyira fájt, hogy oda mentem a nővérhez és lefagyasztotta -én hülye pont akkor mentem oda mikor mi jöttünk-, de persze az edzőm beállított :D és előtte már lejátszottam két meccset, de ugyan még a dötőbe be kellett :D -sajnos kikaptunk :( nagyon fáradtak voltunk-. Egy élmény volt az egész :) Persze mikor hazaértünk egy egész sárgarépa volt az ujjam helyett :D Anyukám rögtön vitt a sürgősségire. - Ú, nem is megrepedt a csontom :D - 2 hétig nem volt röpi. Titok, de persze, hogy csak fél hétig volt rajta és jártam ezdésekre... :D És voltunk táborban is :) Nagyon szuper volt ;) Kicsit hosszú lett, kicsit személyes, de összességében ennél jobb sportágat nem is találhattam volna :) Ajánlom ha most akarod kipóbálni :)
2014. aug. 21. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!