Akarok elkezdeni snowboard-ozni. Hogyan kellene elkezdeni, itt vannak lab meretek vagy hogyan? Felnőttnek mekkora méretű deszka ajanlott, ez mitől függ stb?
Magasságodtól!
Olyan deszkát válasz ami az állad és az orrod közé ér ha mellé állsz. Ami még fontos, hogy ha ráálsz a deszkára ne lógjon le a lábad. Mivel a snowboardcipő nagyobb, mint az utcai cipőd, így olyan 3-4 centit számolj még rá.
Első alkalomra én nem javaslom a saját deszkát, hisz lehet nem tetszik és akkor feleslegesen dobtál ki egy csomó pénzt. Először inkább kölcsönözd. A kölcsönzőben segítenek a jó méret kiválasztásában.
Ha budapesti vagy tudok ajánlani nagyon jó snowboard oktatót, akivel műanyag pályán el tudod kezdeni a tanulást. Mindenképp javaslom, hogy először oktató mutassa meg, hogy mit kell csinálni, ne pedig egy olyan barát aki már snowboardozott és tud valamennyire.
Egyet értek az előttem szólóval.
Amikor én tanultam boardozni 1-2 alkalom volt, hogy igazi hóban tudtam gyakorolni/tanulni. Százszor jobb mint a műanyag pálya. Szóval, ha nem tetszik a műanyag pálya, én mindenképpen kipróbálnám igazi hóban is. Hátha megtetszik.
Egyébként amikor cipőt veszel vagy bérelsz, azt is nézd, hogy ennek a cipőnek brutálisan kell tartani a lábadat,nem szabad, hogy elmozogjon a sarkad, de ezt a boltban elmondják. A lényeg annyi, (legalábbis nekem ezt mondták) hogy amikor próbálod a cipőt, nyomja az annyira a lábadat, hogy egy utcai cipőben ne vedd már meg. (az se jó, ha túl szoros, és az se, ha lötyög a lábad benne. ) Pl. amikor élt váltasz, és lötyög a lábad akkor sokkal nehezebb lesz.Ha túl szoros akkor meg elzsibbad a lábad.
Természetesen nem. Mivel egy utcai cipő nem tartja úgy a lábad, ahogy ezt egy erre a sportra kifejlesztett cipő teszi.
A másik kérdésre a válasz: Van. De a freestyle deszkáknak mind a két oldala fel van hajtva, ugyan akkora mértékben. Van olyan, amelyiknek fel van hajtva, de az egyik jobban mint a másik. És van olyan aminek még a felülnézett formája sem szimmetrikus.
Nem az attól függ, hogy hogyan teszed fel a kötéseket.
De egy freestyle deszkával mindkét irányba mész, ezért az teljesen szimmetrikus deszka.
Pl. ezzel csak egy irányba célravezető menni(mert különben leakad az eleje, és esés a vége): [link] (az az oldala van felhajtva, ami "domború" mondjuk ez csúnya kifejezés, inkább úgy mondanám, hogy amerre az a fehér folt van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!