Hobbi (adult) szinten szeretnék műkorcsolyát tanulni Budapesten, merre érdeklődhetnék? Ha van esetleg valaki aki konkrét edzőt is tudna ajánlani nagyon hálás lennék!
Figyelt kérdés
Egyetem mellett szeretnék sportolni, 20 éves vagyok és imádom a műkorcsolyát de kiskoromban anyagiak és lakóhely miatt nem volt esélyem elkezdeni. Most a suli miatt kerültem Bp-re és minél hamarabb szeretnék belevágni. Magamtól tanultam 7 éves koromtól korizni, 11 évesen majdnem úgy volt hogy bár egyéni korira nincs lehetőség a városban, megpróbálkozom a szinkronkorcsolyával, sokszor szólítottak meg a pályán mert elvileg egész ügyes voltam magamtól... de végül anyukám nem egyezett bele. Már eléggé lemondtam az egészről, 13 évesen elmentem szertornára (hobbiból szintén, ugye már akkor is idős voltam bármi komolyabbhoz, de nagyon jó volt) oda 3-4 évet jártam, szerencsére még maradt is bennem azért hajlékonyság. Azóta persze felnőttem de mégis érzem az űrt amit csak a korizás tudna kipótolni. A sport szeretete a fontos nekem, mivel már bőven túlkoros vagyok, ezért a hobbi szintű művelése is iszonyat boldoggá tenne mert a lényeg hogy valamilyen formában de része lehessen az életemnek. Azért kérek segítséget mert pár helyen olvastam már hogy sajnos könnyű lenézésbe botlani, nem vesznek komolyan egyáltalán, hogy ennyi idősen mit akar az ember már ezzel a sporttal és elég érzékeny vagyok az ilyesmire, könnyen el tudja venni a kedvem. Szeretnék olyan edzőhöz menni akinek a szemében a hobbisport nem egy elítélendő, lenézendő nevetséges valami, hanem foglalkozik felnőttekkel és bátran mehetnék hozzá újként, nem küldenének el. Neten olvastam ilyet is, olyat is, de konkrét jégcsarnokot, edzőt, hogy hol milyen a hozzáállás, vagy hogy egyáltalán van-e felnőtt amatőr csoport, sajnos senki nem írt, vagy ajánlott, mindenki azt mondta kérdezzek utána viszont én szívesebben hallgatnám meg első körben mások személyes tapasztalatát. Köszönöm!2013. aug. 13. 14:56
11/13 anonim válasza:
Több külföldi ismerősöm van, pont a nemzetközi táborok miatt, és ott sem könnyű. Szinte mindenki vagy vagyonokat fizet vagy maga oldja meg a felkészülést. Sokan pl. közönségjégen készülnek, mert egyszerűen semmi nincs felnőtteknek.
Feladni nem kell, magad is képes vagy ilyen szinten programot összerakni. Ha jól tudom tavasszal lesz az Avas kupa ott lesz felnőtt kategória is. Nem sok idő, de bőven összetudsz rakni egy programot és elindulni. Ott pedig biztos lesz más versenyző is, érdeklődhetsz, hogy milyen lehetőséget vannak máshol. Szóval ne add fel!
12/13 A kérdező kommentje:
Feladni biztos nem fogom, köszi! Annyit már megtudtam ezek alapján hogy nem lehetetlen, ha senkinek nem sikerülne összehozni valahogy akkor nem lennének versenyzők sem akik elindulnak. Ezek szerint külföldön sem sokkal jobb? Mondjuk az én feltételezésem csak a net alapján született, mert youtube-on elég sok külföldi felnőtt versenyző töltöget fel videókat, és ott látszik hogy jók a körülmények és sok munka van mögötte, egyszerűen komolyabban veszik, vannak tesztek a különböző szintekhez, stb. Mondjuk itt a közeli országokat nem tudom, a neten inkább azt láttam mi van Amerikában, az meg ugye azért jóval messzebb van innen és egész más kategória. De láttam azt hiszem Ausztriában rendezett versenyről is videót. Szóval amennyit le tudtam szűrni hogy azért létező dolog. Közönségjégre én is ki szoktam járni, a gond inkább az, hogy azért vannak olyan elemek amikre nem tudok felkészülni úgy hogy előzőleg ne tanították volna meg, szóval ezért szeretnék mindenképp találni egy edzőt, egyesületet ahol foglalkoznak felnőttekkel mert még a felnőtt versenyen is előo van írva 1-2 szimpla ugrás, forgás, ilyesmiket pedig jó lenne olyantól megtanulni aki ért hozzá. Ugrani én pl még csak kadettet tudok, az még a felnőtt versenyhez is kevés : D De kitartóan keresgéltem és valamelyik Miskolci verseny eredménylapja alapján találtam 1-2 név mellett BP-i egyesületet, szóval végigérdeklődök majd hogy hol működik még ezek közül az oktatás. Ha szerencsém lesz talán lesz legalább egy ami nem zsákutca, akkor már nyert ügy.
2014. jan. 6. 22:09
13/13 anonim válasza:
Kérdezd meg Nagy Zsuzsit, ő róla jokat hallotam. Esetleg közönségjégre magántanárt, aki megtanítja az ugrásokat és a forgásokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!