Hobbi (adult) szinten szeretnék műkorcsolyát tanulni Budapesten, merre érdeklődhetnék? Ha van esetleg valaki aki konkrét edzőt is tudna ajánlani nagyon hálás lennék!
A legtöbb adult koris max. az axelig jut el. Sajnos az a heti 1-2 alkalom nemigen elég többre. Egyébként az axelt sem mindenki tanulja meg. Láttam olyan korist is aki a duplákat is megtanulta, de akkor nagyon bátornak kell lenni, azért a felnőtteknél már van egy félelem ami a gyerekeknél nincs. Ezt csak nagyon keveseb tudják legyőzni. 20 évesen viszont még van esélyed
szépen korizni, sajnos később már olyan "mamis" lesz a mozgás amit nehéz kijavítani. Én ajánlom a veresnyzést nagyon jó hangulata van és sok ismeretséget lehet szerezni.
Kezd el, idővel kiderül, mik lesznek a céljaid és meddig jutsz el :)
A versenyzést pedig ne add fel, tudom sokan nem rajonganak érte, én is ilyen voltam, de annyira jók! Nekem pl. 11 országból vannak műkorcsolyázó ismerőseim, meghívtak már olyan kurzusra is ahol a világ egyik legismertebb koreográfusa is ott volt. Sok barátot, kapcsolatot lehet szerezni. Mondjuk te még nagyon fiatal vagy, az ISU adultra 28 éves kortól lehet menni, az kb. olyan mint egy Adult világbajnokság. Nagyon jó verseny, nagyon kedves emberek, igazi komoly verseny. Szóval én csak ajánlani tudom :) 20 évesen young adultba versenyezhetsz, de sajnos ISU szinten olyan nincs, így kisebb versenyek tudsz indulni (de Magyarországon szokott lenni young Adult verseny!)
Az adult korcsolya kb. senkit nem érdekel. Kb. 4 éve versenyzek és kb. eddig mindent magamnak intéztem. Én mondjuk nem budapesti vagyok, de nagyon nehéz olyan helyet találni ahol felkészítenek versenyre. Én pl. külföldi edzőtáborokba járok (ilyenek vannak mondjuk Németországban, Olaszországban) ahol az alapokat összeszedem aztán arra építek egy programot és azzal versenyzek. Edzésre nem járok csak korcsolyaiskolába ahol igaz, hogy haladó szinten vagyok, de szinte csak lépéseket csinálunk. Programot meg egyáltalán nem tudok gyakorolni ott.
A versenyzés egyébként nem egy nagy dolog a moksz.hu oldalon kell keresni versenykiirást, vagy külföldi oldalokon ha külföldi verseny érdekel pl:
Jelentkezel és indulsz, nem egy nagy dolog. A kiírásban benne vannak a követelmények (milyen hosszú a program, hány ugrás, forgás stb. lehet a programban). Lehet váltani, de szerintem sajnos nemigen lehet találni jó helyet ahol komolyan veszik a hobbi korit :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!