Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Hogy tudok megállni síeléskor?

Hogy tudok megállni síeléskor?

Figyelt kérdés

Jövőhéten megyek megtanulni síelni, és nem csak egyedül leszek, így külön nem igen fog az oktató velem elidőzni, ezért kérdezem.

Jobb előtte azért olvasni róla, majd már ott gyakorlatban használni a leírtakat, úgy gondolom.

Igazából az érdekelne, hogy hogyan tudok egy lesiklás után mondjuk a lejtő végén, vagy mondjuk a meredek pálya szélén határozottan megállni.

Aki tud segítsen légyszi! :)

2012. jan. 6. 22:20
 1/8 anonim válasza:

De aranyos vagy... :DD

Tippelhetek? Bölcsész vagy (leszel), esetleg elméleti fizikus? :)

Ezt nem lehet leírni... Az egész sí-dolog a tested súlyával történik, ez az az erő, ami rendelkezésedre áll, ezt "rakod" ide-oda. Majd megmutatják, próbálgatod, ráérzel, és menni fog. A megállás olyan, mint mikor beveszel egy kanyart, csak határozottabban, kinyomod a sarkad erősen oldalra, és megállsz... Majd meglátod :)

Jó síelést!

2012. jan. 7. 02:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Először még biztosan nem kifarolni fogsz oldalra, hanem hóekében állsz meg. :) Az azt jelenti, hogy V-alakban vannak a léceid, de az oktató majd elmondja, mert ezt így tényleg nehéz leírni.
2012. jan. 7. 14:50
 3/8 anonim válasza:

Tessék, egy kis oktatófilm a hóekéről, gyorsításról, lassításról, megállásról. Angolul, mert csak így találtam...

wedge=hóeke

french frie (fry?) position= amikor párhuzamosan tartod a léced (ez nem első nap lesz)

2012. jan. 7. 15:10
 4/8 anonim válasza:
2012. jan. 7. 15:11
 5/8 anonim válasza:

V-be rakod a léced, és a föld felé nyomod a lábaidat, befordulsz a lejtőre, hogy a léceid a lejtő irányára merőlegesen álljanak. nem dőlsz se előre, se hátra felsőtesttel, mert megbillensz, kiszalad a léced, és akkorát huppansz, mint a Manie a jégkorszakból a jégen. Befeszítesz lábbal, de felsőtesttel nem. viszont elöl tartod a lábad a cipőben, ott nem dőlsz hátra - akkor van jól a lábad a cipőben, ha az első hét után pici lila folt lesz a sípcsontodon. Sízéskor a cipő tart meg, nem te a cipőt.

Remélem, segítettem, ha kel valami, írj privit. Am hová mégy sízni? tanárhoz vagy pályára mentek táborral?

17L (9-10 éve síelek asszem...:) :))

2012. jan. 8. 12:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kell semilyen lila foltnak lenni a lábadon, ez hülyeség! Ha neked ilyen lett, akkor pont hogy nem volt jó a sícipő, és nem vette fel normálisan a lábad formáját.
2012. jan. 8. 13:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát nemhiszem hogy oldalra fordulással már meg fogsz tudni állni tekintve hogy még nem tudsz síelni,de szerintem hóekében menni fog.Azaz a síléceid V alakban álljanak.Ha nem megy akkor egyszerűen csak ess el.Nekem elösszőr nem is a síelést tanították meg hanem hogy hogyan kell elesni.Bár az nekem mindig fájdalmas :) Jó síelést!(:
2012. jan. 14. 11:03
 8/8 anonim válasza:
folveszed a V alakot es ugy allsz meg hogy egyforman terhelsz mind a ket labadra, ha csak az egyikre akkor ellenkezo iranyba fogsz fordulni
2012. jan. 24. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!