Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi játszódik le a szervezetünk...

Mi játszódik le a szervezetünkben, mikor sikítunk? Miért nem tudom megállni hogy sikítsak, amikor tudom, hogy csendben kellene maradnom, de rám hozzák a frászt?

Figyelt kérdés
2010. okt. 12. 05:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Hm, ez engem is érdekelne, mivel én még az életben nem sikítottam. Sokszor megijesztettek már, de mindig csak vettem egy mély levegőt... majd semmi.
2010. okt. 12. 07:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez szokás dolga. Persze furán hangzik, hogy az ember "megszokja", hogy sikít, de tényleg így van. Például ha sok olyan filmet nézel, ahol sikítanak a megijedt emberek, akkor kialakul valahol a tudatalattidban, hogy baj esetén sikítani kell. És sikítasz, mert egy feltételes reflexszé válik.

Én sem szoktam sikítani, talán soha nem tettem még, hanem lemerevedek és megnémulok. Bennem valami miatt ez alakult ki.

De ez egyébként simán változtatható, ahogy minden feltételes reflex.

2010. okt. 12. 09:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a sikítás még egész jó reflex. Én sajnos ha "vészhelyzetbe" kerülök, egyből odacsapok.

Egyszer eltörtem a tesóm orrát, mert mögém lopakodott és megijesztett. Semmi szándékosság nem volt bennem, csak reflexből odacsaptam, amerről a hang jött.

2010. okt. 12. 10:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Én például ugrok ha megijesztenek, valamelyik irányba el :) Ez mondjuk sokszor nem jön jól, ha esetleg csak váratlanul a hátam mögé léptek, én meg nekivetem magam a falnak, majd nagyot koppan és elhallgat XD
2010. okt. 12. 10:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen ez érdekes dolog, mert én sem sikítok, és nem is jajgatok fájdalom esetén. Már átéltem pár iszonyat fájdalmas dolgot, és soha semmi hang nem hagyta el a számat. Ezért nem értem, hogy valaki mért jajgat. Ilyenkor azt gondolom, hogy nekik valami hatalmas fájdalmuk van, de aztán kiderül, hogy nem lehetett nagyobb mint amit én éreztem... szóval..érdekes.

Szerintem is ez egy berögződés. A jajgatás pedig szintén berögződés + rendkívül alacsony fájdalomküszöb.

Pár napja az USA-ban felültem egy nagy hullámvasútra, amin egész nap mindenki ordított. Ott sem éreztem késztetést az ordításra, pedig néhányszor halálfélelmem volt.

Ha rámijesztenek én csak a fejemet fordítom hirtelen, vagy esetleg 1 lépést teszek oldarra.

2010. okt. 12. 11:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Én mindig azt hittem hogy a sikítás ilyen "p*csás" felvett dolog :) Egyébként ha jó kedvem van, vagy haverok között vagyok és megijesztenek akkor én szoktam így ordítani vagy jajgatni, de csak poénból, meg azért hogy a túlreagálással leplezzem, hogy megijedtem. Szal hogy ne ledermedjek meg pislogjak hanem valamivel viccessé tegyem a helyzetet.

Hullámvasúton is ha ordítok, azért ordítok mert jókedvem van, nem azért mert félek. Szóval ebből kiindulva, úgy gondoltam hogy a sikongatós nők azért sikongatnak mert szociálisabbak :)

De ha megyek haza éjjel és az egyik kerítés mögött hirtelen megugat egy kutya, akkor énis csak így megijedek, gyorsan odafordulok és eszembe nem jut ordítani.

2010. okt. 12. 12:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez egy reflex. Gyakorlással le lehet róla szokni, de nem biztos, hogy érdemes.
2010. okt. 14. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!