Milyen érzés síelni? Érezni a talajt, a buckákat a lábunk alatt vagy ettől azért vastagabb a síléc? Nagyon nehéz? Nem húzódik meg a lábatok, derekatok, stb? És mit szerettek benne? Nagyon drága sport?
Ha felidézek egy két emléket a síelő élményeim közül akkor nekem egyáltalán nem az jut eszembe, hogy jó érzés siklani... Vagy ,hogy miket nem érzek a talpammal. Én a sebesség megszállottja vagyok. Imádok vadul levonulni a hegyről. Hatalmasakat repülni és izomból bevágni, mikor már félek...:D Én mondjuk már több, mint 10 éve rendszeresen síelek, így nem tudok nyilatkozni, hogy milyen nehéz is valójában, mert amikor megtanultam még alsós voltam és akkor elég minimális volt a félelem érzetem. Azt viszont biztosan merem állítani, hogy az ember minél idősebb annál nehezebben tanul meg NEM félni a síelés közben. Márpedig szerintem onnantól kezd el tudni valaki egy durvább sportot űzni, ha megtanul nem félni. Ez köszönhető annak, hogy rutinná vált vagy annak, hogy megszerezte a kellő önbizalmat magába.
Az ár viszont képes igen borsos is lenni. Egy hetes síbérlet jóval 30 ezer forint felett van már és ez csak a bérlet. Erre még rájön a kajálás (feltéve, ha nem viszel magaddal batyut némi hideg élelemmel), a szállás és persze az útiköltség... Szóval egy hét egy főre simán fel tud szaladni 100ezer fölé...
A pályák általában 4-5 óra között bezárnak. Tehát aki szeret aludni az inkább ne menjen síelni, vagy ott muszáj lesz megerőszakolnia magát, mert nincs értelme olyan sok pénzt kicsengetni pár óra síelés miatt..
Viszont a folyamatos koránkelés és a fárasztó sporttevékenységért cserébe egy fasza élménnyel gazdagodik az ember egy ilyen túra alkalmával..
Köszi a válaszokat!
A síbérlet nyomja meg az árat nagyon, úgy látom.
Mert a felszerelés bérlése 15-ért igazán nem sok.
Na, mindegy! Csak van most a környezetemben pár olyan ember, akikről hallottam, hogy járnak síelni telente.
Ezért érdekelt a dolog.
Végülis szívesen kipróbálnám egyszer, de szerintem is érdemes gyerekkorban elkezdeni, meg mire megtanulnék síelni, ha évi egyszer mennék egy hétre, lehet csak a 3-4. évben kezdene el tetszeni, mire belejövök valamennyire.
Szóval évi egy héttel kalkulálva elég hosszadalmas lenne.
Én hatodik osztályban voltam először, azelőtt soha nem síeltem, de az osztályfőnökünk elég profi volt és így az egész osztály beletanult. Imádtam, imádom azóta is! :) ♥
Én a száguldást szeretem.. :D
És szerintem nem drága, ha az ember kölcsönöz és nem vesz.
Amúgy egy dagadtabb ember is tudna síelni? Ajánlott nekik egyáltalán?
Mert lehet, úgysem tudná koordinálni a mozgást, és könnyebben megsérül, gondolom.
Megerőltető sport? Hány perc alatt lehet végigsiklani a pályán? Van olyan, aki 2-3 siklás után úgy kimerül, hogy már nem is bír aznap többet síelni?
Köszi, ha írtok még! :)
És nem lehet fázni a síruhában, sícipőben?
Tényleg igaz, hogy egy-két felest magukba döntve mennek sokan a pályára? Ez csak a jókedv miatt van, vagy hogy ne fázzanak, azért piálnak?
Mikor lesiklotok, az arcotokat, amennyi kilátszik belőle, ill. a szátokat nem csípi nagyon a jeges szél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!