Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Jackson 500 műkorcsolya jó...

Jackson 500 műkorcsolya jó kezdőknek?

Figyelt kérdés
Mennyire jó egy kezdő műkorcsolyázónak? (Oxelosból váltanék)

nov. 23. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, mire akarod használni. Pár forgáshoz és ugráshoz jó, de több fordulatoshoz semmiképp. Hány kg vagy? Az egyik ismerősömnek volt ilyen korija, és talán fél év telt el, de a bőr már kezdett elszakadni. Ha abban korizott volna tovább, a bokáját is eltörhette volna, mert előbb utóbb teljesen elszakadt volna
nov. 24. 14:28
 2/7 anonim ***** válasza:
A súlyodtól is függ, ezért kérdeztem
nov. 24. 14:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Jellegzetes 50-55kg vagyok, még nagyon kezdő a műkorcsolyázónak. Mi az amit ehelyett tudnál ajánlani? Az ár sajnos számít mivel 100ezer forintot nem tudok kiadni korcsolyázó, így az edea nálam ki lett zárva.
nov. 24. 21:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát akkor a jackson 500-as nem lesz jó, ismerősöm 45kg és úgyis elszakadt, tehát nagyobb súllyal méghamarabb elszakadna (nem bántásból)

Jackson Artist szerintem jó lenne neked, az én edzőm 44 ezerért árulja, teljesen új, kanadából hozzák, csak az a baj hogy körülbelül 2-3 hét mire megjön.

Jackson Mystique is ugyanolyan jó, az viszont már 50ezer.

Az árak is mutatják egy kori minőségét, a Jackson 500-as például csak 25ezer az edzőmnél. Ne neten nézd a korikat, hanem inkább menj be egy jégcsarnokba és kérdezősködj edzőknél hogy szerintük neked melyik lenne jó, és hol tudnád beszerezni. Sok edzőnél lehet rendelni, mint például nálunk, és jóval olcsóbban juthatsz hozzá, nem úgy, mint mondjuk a WilliSport oldalán.

Az edzőmnél az Evo 74ezer, az Elle 70ezer, a Freestyle pedig 88ezer. Neten ennek a dupláját írják. Ha esetleg komolyabban bele szeretnél merülni a műkorcsolyázásba, akkor először egy olcsóbbat válassz, amiben az alapokat megtanulod, amint duplákat kezdesz ugrani, elég akkor lecserélni, de az úgyis 2-3 év lenne. Nem tudom hány éves vagy, mert a korodtól is függ a fejlődésed. Egy felnőtt nehezebben tanul meg korizni mint egy kisgyerek, ugyanis ők jobban félnek hogy nagyot esnek, és az edzők sem emelgetik a felnőtteket ugrásoknál. Na de visszatérve a témához, Artist vagy Mystique szerintem jó lenne. Mik a céljaid a műkorcsolyázással kapcsolatban?

nov. 25. 19:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy fontos dolog amit elfelejtettem még odaírni: NE UGORJ OXELOS KORCSOLYÁKBAN! a bokádat is kitörheted, mert nincs meg a megfelelő boka támasztójuk. Légy óvatos, vigyázz magadra!
nov. 25. 20:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos jelenleg egyedül tanulom a műkorit, nincs 1 órás környezetben edző. Hétvégente járok le 1,5órára lévő jég csarnokba, viszont jelenleg ott is csak hoki csapat van. Igazából céljaik nincsenek, nem szeretnék a jövőben nézve versenyezni, bàr majd meglátjuk a jövő mit hoz.
nov. 25. 21:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat így Korcsolyára nézve.
nov. 25. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!