Télen hogy oldjátok meg a futást?
En telen hanyagolni szoktam a futast, uszassal valtom ki a mozgast, bar mist pont telre bezar az uszoda:D
Most Kondiberletet veszek enis
Épp ahogy nyáron.
Fusson az, akit kergetnek!
Télen jobban felöltözök. Annyi a titka, hogy relatív alul kell öltözni, tehát kevesebb, vékonyabb ruha, mint ha sétálni mennék, mikor elindulok, még kicsit fázzak, mert így nem lesz túlzottan melegem futás közben.
A felöltözésbe persze beletartozik a kesztyű, fülemet védő fejpánt (vagy sapka) is.
Télen is ugyanúgy futok, mint nyáron. Ha mínuszok vannak, akkor célszerű kesztyű és a füledre sapka vagy fejpánt. Viszont nagyon ne öltözz be, mert ha megizzadsz, az nagyon kellemetlen tud lenni, plusz tüdőgyulladást okozhat. Ahogyan az előző hozzászóló is írta, mindig legyél inkább alulöltözöttebb, nem baj, ha fázol az elején, pár perc után nem fogsz. Mondjuk én télen is rövidnaciban futok, max. pulcsit veszek ha nagyon hideg van. Ettől függetlenül valahogy így ajánlanám Neked:
10°C felett: short + rövidujjú vagy ujjatlan póló
5-10°C: short + hosszú ujjú póló
0-5°C: short + póló + pulcsi
-3-0°C: 3/4-es vagy térdleggings + hosszú ujjú póló + pulcsi
-3°C alatt: hosszúnadrág + hosszú ujjú póló + pulcsi
6:
Mondjuk a téli öltözet elsődleges feladata az izületek védelme, ezért előbb érdemes hosszúnadrágot venni, mint pulóvert.
Téli futáshoz egy jótanács, mindig a célhoz öltözz, ne a rajthoz.
Amúgy én rühellek hidegben futni, ilyenkor már inkább futópadozok, vagy elliptikus trainerezek teremben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!