Kezdőoldal » Sport, mozgás » Téli sportok » Túrázókat kérdezném elsősorban...

Túrázókat kérdezném elsősorban, hogy mit jelent a héjdzseki, technikai dzseki, softshell kabát?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy őszi akár téli dzsekit/kabátot kisebb túrázásokhoz, a Mountex oldalán állandóan ezekbe a kifejezésekbe akadok, melyik lehet megfelelő?

2021. okt. 4. 04:56
 1/2 anonim ***** válasza:

A héj az az, hogy vékonyabb, membrános anyagból van, ami az esőt nem engedi be, de a tested páráját kiengedi. Papíron. Lehet hogy a 150 ezres héjkabátok működnek, de az olcsóbb kategóriában ez nincs így, szél meg eső ellen jók valameddig, de én ha izzadok akkor teljesen átnedvesedik minden alatta. Ezek alá jobban alá kell öltözni mert vékonyabbak.

A softshell meg rugalmas, szélálló, de nem vízálló. Ezért jobban szellőzik, én szeretem nadrágban is.

2021. nov. 18. 21:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen, hogy ilyen részletesen leírtad. 😊
2021. nov. 19. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!