Van a kosárlabdában "les"? Nem ezen a néven, hanem csak
az ilyen jellegű felállásra gondolok.
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy az ellenfél játékosa beáll a palánk alá, a társa a középpályáról neki dobja a labdát, és ő egyből bedobja a kosárba. Kb. ez felelne meg ennek a szituációnak.
Ez szabályos vagy nem (azaz mindenképpen le kell pattintani legalább egyszer)?
2010. jún. 28. 21:10
1/10 anonim válasza:
Teljessen szabályos nincs les. A kosárlabdának semmi köze nincs a focihoz. A másik, hogy kosárba vagy 2szer annyi szabály van ha nem 3 szor mint bármelyik más sportba.
2010. jún. 28. 21:15
2/10 A kérdező kommentje:
Kösz. Tényleg a fociról jutott eszembe.
Amúgy érdekes, hogy jóval több a szabály, pedig a játék egyszerűbbnek tűnik. Majd elolvasom a szabálykönyvet.
2010. jún. 28. 21:35
3/10 anonim válasza:
Nem, tényleg nincs olyan hogy les. és tényleg 3szor annyi szabály van mint a fociban. De az a szitu amit leírtál,teljesen szabályos. nem muszáj lepattintania ha csak az egyik lábával lép, ezt nevezzük sarkazásnak (ha a támaszkodó láb nem mozdul csak a másik mozdulhat el. de ha a támaszláb kicsit is elmozdul az már lépéshibának számít!! de ha közelebb kell lépnie a játékosnak akkor viszont tényleg le kell pattintania...
2010. jún. 28. 22:05
4/10 A kérdező kommentje:
Huhh! Belenéztem a szabályzatba.
De úgy láttam, hogy a 3 mp-es szabály némileg hasonlít a leshez, azaz nem várhat az ember a palánk közelében túl sokat labda nélkül. Csak ha éppen dobni akarják.
2010. jún. 28. 22:37
5/10 A kérdező kommentje:
Elég kemény a szabályzat. Nem lehet könnyű a játékvezetők dolga.
2010. jún. 28. 22:39
6/10 anonim válasza:
Ha rendszeresen játszol könnyen megszokod, de az biztos hogy a játékvezetőknek kemény dolguk van, 10 éve kosarazok jelenleg nb2-ben, szóval belém égett már minden szabály, de pár hónapja megkértek fújjak egy teljesen amatőr bajnokságon (jó nb2 is amatőr de ezek olyanok voltak hogy havonta egyszer van labda a kezükben), annyi hülyeséget fújtam össze vissza, pedig figyeltem és próbáltam jól csinálni de nagyon gáz volt
2010. jún. 29. 01:42
7/10 A kérdező kommentje:
Nem kosarazom, csak a videóbírós (labdarugós) vitáról eszembe jutott.
Igaz, itt némileg könnyebb a dolog, mert egy jogosulatlan büntető vagy egy meg nem adott kosár miatt általában nem fog a meccs alapvetően megváltozni.
2010. jún. 29. 10:10
8/10 A kérdező kommentje:
Vajon egy tesitanár egy 11.A-11.B iskolai meccsen mennyire tud pontos lenni, ha meccset vezet? (Ha nem a kosárlabda volt a "szakterülete" az egyetemen.)
2010. jún. 29. 10:14
9/10 anonim válasza:
na, a magyar kosárlabda bírói össze-vissza fújkodnak,nem mindig tudják, hogy mit kell ítélni, szóval a színvonal Mo.-n...
2010. jún. 29. 18:30
10/10 anonim válasza:
Na kedves utolsó válaszoló valamennyire igazad van, de nem azeretem ha szidják a játékvezetőket. Én is az vagyok 2 éve és hidd el nem könnyű egy meccset levezetni. De ha nem hiszed próbáld ki. Minden évben indul kosárlabda játékvezetői tanfolyam és akár oda is elmehetsz. De egyébként én is szidom őket hiába az vagyok én is. 14/F
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!