Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Szerinted is nevetséges...

Szerinted is nevetséges Cristiano Ronaldót az igazi Ronaldóhoz mérni?

Figyelt kérdés
A brazil zseni volt, Cristiano más kategória.

2018. szept. 28. 15:29
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Annyira nem vagyok Messi fan, megmondom őszintén és nem igen követem a meccseit, max. a BL-ben nézem meg. De az alapján amit látok belőle, megint csak azt tudom mondani, hogy nem olyan zseni, mint a régi nagyok és nem tartom kiemelkedően látványosnak sem. Ha olyan lenne, mint Maradona, akkor már nyert volna egy vb-t Argentínának.
2018. szept. 29. 15:15
 12/34 anonim ***** válasza:

A "zseniség" önmagában egy adottság, ám attól, hogy valakiben ez megvan, még nem lesz egyetemesen jobb valakinél, akiben ez nincs meg.

Ezt te magad bizonyítod be kérdező, a Rivaldos példával

És amúgy is, ha a zseniség annyiról szólna, mint amiről te, kérdező hiszed, akkor Ronaldinho lenne minden idők legjobbja. De nem az. Egyike a legjobb 10-nek. De nem a legjobb.

Messi kivételes. Igazából ő tényleg nem cselez, esetleg testcseleket szokott, hogy kibillentse a védőt az egyensúlyából, de amúgy ő csak labdát vezet, csak ezt olyan rohadt gyorsan és jól (az alacsony súlypontja miatt), hogy a védők egyszerűen képtelenek lekövetni a mozgását. Viszont emellett a világ egyik legjobb szabadrúgáslövője, elképesztően gyors, és SZEME van a pályán, a világ egyik legjobb passzolója. Ezeknek az összessége teszi őt zsenivé.

CR-re rengetegszer aggatják rá, hogy alapból középszerű játékos, csak a szorgalmával jutott el eddig.. Ami egy baromság. Ne mondja nekem SENKI, hogy egy középszerű játékos CSAK szorgalommal eljuthat addig, hogy minden idők egyik legjobbja legyen.. Ez nem Hollywood. Ronaldo minden idők legjobbja abban, amit most csinál; helyezkedés, befejezések. Passzolásban, rögzített helyzetekben gyengébb, mint Messi, ez tény, viszont számokban mégis képes majdnem azt hozni, amit ő. (Persze ehhez az is kellett, hogy Messi stílusa teljesen átalakult, ami miatt bár jobb játékos lett, de a számai gyengébbek lettek)

A brazil Ronaldo tényleg egy zseni volt, zömök testfelépítése mellett rohadt jól cselezett és gyors volt. Viszont nem volt annyira összetett focista, mégha "zseniként" is definiáljuk.. Nem látott úgy a pályán mint Messi, sőt, még annyira sem, mint Ronaldo. A testfelépítése rendben volt, de CR ebben is jobb nála. Lőni azt ő is remekül tudott, de CR szerintem ebben is jobb.

Aki igazán zseni, és kevés szó esik róla, az Cruyff amúgy.

2018. szept. 30. 13:30
 13/34 A kérdező kommentje:

Ronaldinhóval nem értek egyet, jól cselezett és passzolt, de távolról sem érhető zsenialitása a brazil Ronaldóéhoz. Nem tudom, miért mondja ezt rá mindenki, ő mindig ugyanazt a pár freestyle-os cselt nyomta, ha kellett, ha nem, míg Ronaldo teljesen ösztönösen játszott, cselezett, ahogy most Messi. CR7 és Ronaldinho is nagyon messze van a braziltól nagyságban és zsenialitásban is.

Messi cselez, csak máshogy, egyszerű testcselekkel, irányváltásokkal, ritmusváltásokkal stb. Ő egy tipikus zseni. Cr nagyon jó, de hiányzik belőle az isteni szikra, nem zseni.

A brazil, igazi vagy csak Ronaldo egy csatár volt, kiváló csatár adottságokkal, ezért nem osztogatott, de szerintem ugyanúgy képes lett volna rá, mint Messi, hiszen zseni volt. Azért nem passzolt jól, mert nagyon nem ez a dolga egy ilyen kaliberű csatárnak, akitől el sem lehetett venni a labdát sérülése előtt, utána meg befejezőcsatár volt. Puskás, Eusebio, Garrincha, Pelé, ők szintén nem a passzolásra specializálódtak.

Még lehetne sorolni a zseniket. Én azokat nevezném annak, akik szellemileg zsenik, és emellett szinte tökéletes fizikális képességekkel, játékkal rendelkeznek. Nehéz hibát találni Cruyffban, Di Stefanóban, Puskásban vagy Ronaldóban. Ezek a játékosok általában, sőt, mind szélvészgyorsak voltak, kiváló rúgótechnikával, és erősek is voltak fizikailag, mentálisan. Aztán vannak a kiváló, esetleg zseniális játékosok, akiknek nem voltak ilyen képességeik, vagy nem voltak elég nagy zsenik, valami picit hibádzott, de majdnem Ronaldóval egy szinten voltak. Közéjük sorolnám pl. CR-t, de ő még közülük is kirí, sokkal kevesebb benne a zsenialitás, kreativitás, művésziesség, mint másokban, csak rendkívül hatékony és eredményes. Ha mondjuk 2008-10 körül hagyja abba, sokkal kevésbé tartanák jó játékosnak. Míg Ronaldo 23 éves korára lesérült, és addig volt összesen 3 éve a csúcson. Amennyi Ronaldinhónak is...

2018. szept. 30. 13:50
 14/34 anonim ***** válasza:

De könyörgök, akkor rossz a kérdés :D CR jobb focista, mint a brazil, annak ellenére, hogy Ronaldo nagyobb "zseni" a szó ezen értelmében, ahogy te használod.

,,ő mindig ugyanazt a pár freestyle-os cselt nyomta"

Ez csak szimplán baromság, a cselezés istene a mai napig, ráadásul jobb a rúgótechnikája, mint a fenoménnak. Emellett rohadt jól is passzolt, szomorú, hogy az emberek nagy részének csupán a cselei maradtak meg.

Azért a brazil Ronaldoval nagyon túlzol. Én elhiszem, hogy az idő mindent megszépít, és hogy ő a kedvenc focistád, de azért ne csináljuk már azt, hogy el sem lehetett tőle venni a labdát :D Dehogynem. Néztem is egy "Puyol vs Ronaldo" videót, ahol Ronaldo halálra cselezte Puyolt, igen, csak kimaradt a videóból az, amikor Puyol szerelte le 20x egymás után a brazilt (amit egy másik videóban láttam).

Igazából Ronaldo "csak" az egyik legtökéletesebb egyede a tipikus brazil technikás futballnak. Ő rohadt technikás volt, (annyira nem, mint Ronaldinho), viszont hiányzott belőle az a látás a pályán, ami minden idők legnagyobbjává teszi, szerintem. Emellett lőtt nagy gólokat és voltak rohadt jó szólói, de azért vannak hatékonyabb játékosok nála, akár még ma is.

CR minden idők legjobb befejezőcsatára. Nagyon hatékony, bár cselezni nem nagyon tud, pontrúgásokban nem nagyon jó (azért belő pár szabadot néha néha), viszont az erősségei pont azokban mutatkoznak meg, ami egy befejezőcsatárnak a legfontosabb tulajdonságai: Befejezés, fejelés, fizikai adottságok, súlypontfelemelkedés, érkezés, helyezkedés, bemozgás az üres területekre, meglátni az üres területeket.. Ezekben ő annyira jó, hogy szerintem mindenki megbocsájthatja neki, hogy ő nem "zseni"

2018. szept. 30. 14:52
 15/34 A kérdező kommentje:
CR a közelében sincs, hisz nem egy génisz, nem egy művész, a közelében sincs annak. Nem tud cselezni támadó játékosként... Minden zseni zsenialitása ebben mutatkozik meg szinte mindig. Ronaldo minden idők egyik legjobbja, ezt kevesen vonják kétségbe. Ronaldinho jól cselezett, de Ronaldo vagy Messi még jobban, és sokkal kreatívabban. A barcás időszakra értettem, hogy nem lehetett elvenni tőle a labdát, a sérülése előtt. Ő nagyon jól látott a pályán, voltak is nagy passzai, zseniális passzai, de az ő játéka nem a passzolásra, osztogatásra épült, ő egy született csatár volt. Bár a pályán való látás csak egy része a zsenialitásnak, és attól nem feltétlenül zseni valaki, hogy átlátja a pályát, sok középpályás jól átlátja. A hatékonyságnak nem sok köze van a nagysághoz. CR vagy Friedenreich sok gólt lőtt, és sok más játékos, akikről a többség nem is hallott, de ettől még nem lesznek a legnagyobbak között. Amúgy CR-re épült a Real játéka, vele rúgatták a gólokat. Zsenialitás nélkül nem lehet senki minden idők legnagyobb zsenijei között. Annyit meg nem tett CR, hogy ott legyen, nem is tehetne. És a többiek se voltak kutyaütők eredményességben.
2018. szept. 30. 16:09
 16/34 anonim ***** válasza:

Kérdező, a mai futballban már nem nagyon kell ez a fajta technikásság amiről te beszélsz. Itt már inkább a fizikai adottságok a nyerők. Messi sem egy labdazsonglőr, csak kicsi és gyors. Emiatt tud jól cselezni. Ő is a sebességére, fizikumára alapoz. Ronaldo nem nagyon cselez már, az tény. De mikor még a Manchesterben volt, akkor sokat cselezett. De azóta eltelt vagy 10 év, átalakult az egész sportág. Ráadásul nem is olyan fiatal már focista szemmel nézve, tehát minek erőltesse a látványos mozdulatokat? Nem lenne értelme. Rondaldo zseninek zseni volt, de mára már megszürkült szerintem. A játék is maga kicsit szürkébb lett, az van amit itt írtak előttem, hogy inkább a fizikai adottságok, meg a taktikus játék számít. Régen egy zseni szólózott meg sok látványos cselt csinált, ma már ez nem igen szokott beleférni. A modern futballban a sebesség számít, meg a pályán való látás és a jó befejező képesség.

Lehet ezt még rágni évekig, de a tipikus zsenik kikopnak, ahogy a játék képe is változik. A fiatal tehetségek sem a látványos cselekkel tűnnek már ki.

2018. szept. 30. 16:34
 17/34 anonim ***** válasza:
És amúgy CR nem csak a biciklicselt tudta, csak hogy is mondjam...az volt a névjegye..
2018. szept. 30. 16:39
 18/34 anonim ***** válasza:

CR a közelében sincs, hisz nem egy génisz, nem egy művész, a közelében sincs annak.

De nem fogod fel hogy miről beszélek 2 komment óta? Senkit nem érdekel, hogy milyen "zseni" a brazil, ha CR jobb játékos nála. A kettő nem ugyanaz, fogadd el!

,,Ronaldinho jól cselezett, de Ronaldo vagy Messi még jobban, és sokkal kreatívabban."

Ez egyszerűen csak nem igaz. Messire biztos, hogy nem, a brazilra talán, de benne nem volt meg az a lövőerő és szem a pályán, ami Dinhoban megvolt, aki szerintem minden idők 2. legjobbja.

Zlatan is egy zseni amúgy, talán még sokoldalúbb focista mint CR, mégsem tartják őt jobbnak nála. Na, ez hogy lehet?

Nagyon erőlteted te ezt a 'zseni' jelzőt, viszont az a helyzet, hogy szerintem nem vagy tisztában a jelentésével..

2018. szept. 30. 16:53
 19/34 A kérdező kommentje:
Ácsi, Cr nem volt nála, a közelében sincs. Attól, hogy eredményes, ahogy sokan a történelemben, még nem lesz jobb, hiszen még csak nem is zseni. Nem csak az eredményeket kell nézni. A képességeket, a zsenialitást... abban pedig nagyon gyenge igazából. Azt a zsenialitást, a szépséget, amellyel Ronaldo, Puskás, vagy akár Zidane, Romario, Best játszott. Hiszen még cselezni sem tud igazán... Pedig gyors, technikás. Csak nem elég kreatív hozzá. Ha jobb lenne Ronaldónál, akkor kb. a top 5-ben lenne, ami kizárt. Oda még Puskás vagy Platini se nagyon férne be.
2018. szept. 30. 18:58
 20/34 anonim ***** válasza:
kerdezo, neked freestyle focit kene nezned, ott megvan minden ami neked atjon a focibol + annyi "zsenit" lathatsz, h egy eletre elfelejted a Ronaldodat. Tovabbi zsep napot.
2018. szept. 30. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!