Létezik olyan sport amit karrier építés szempontjából nem késő 20 évesen elkezdeni?
Hogy abból éljen meg, legyen lehetséges főállásként csinálni, fejlődni benne...
Fogalmam sincs, hogy mennyi lehet az a korhatár, mikortól már erre nincsen esély. Én elég laikus vagyok.
Azt tudom, hogy a focisták átlagosan már 6-7 éves koruktól fociznak, meg ilyen 17 évesen már válogatottakba kerülnek, de amúgy bőven volt a világbajnokságon 36-38 éves játékos.
Szóval ha valaki adottság szinten viszonylag jó egy sportban az szerintem 10-12 év kemény munkával felfejlődhet akármeddig. Aztán még mindig van 6-8-10 éve.
Vagy rosszul gondolom?
De egy baseballnál pl. szerintem még kevésbé számít a kor, technikai sportoknál mint forma1, ilyesmi meg talán egyáltalán, nem?
Ahhoz, hogy valaki a Forma1-be kerüljön ahhoz már legkésőbb 9-10 éves korban már keményen kell dolgozni és már nagyon a korhatár felé van.
Dartsot és a billiárdot mondanám, amit még bőven el lehet kezdeni 20 évesen.
Foci, tenisz és hasonló labdajátékokat szintén baromi fiatalon 4-5 évesen kell kezdeni,hogy az ember profi legyen.
Boksz még az amit még viszonylag későn 16-17 évesen lehetséges elkezdeni.
Nem vagyok benne biztos, de egyszer a Klicskonak volt egy olyan ellenfele aki 27 évesen kezdte a boxot
Értem. De például volt olyan forma 1-es aki lebénult és újra kellett tanulnia járni is, mégis visszafejlődött.
Szerintem azért elhatározottság és érdekes módon, de IQ szint, illetve logikus gondolkodásra képesség kérdése is lehet, mintsem kölyök kori gyakorlásé. Vagyis szerintem nem az az egyetlen út.
Szerintem a mai igazán tehetséges sportolók is, ha 20 évesen kegdük, akkor is majdnem ugyanitt tartanának, mert rendelkeznek egy különleges látásmóddal.
Szerintem.
Lebénulás után visszatérés? Ilyenről nem tudok, a legnagyobb visszatérés az Laudáé volt és ide sorolnám Massa visszatérését.
Hiába tehetséges valaki, ha nincs benne elég gyakorlás akkor nem tud komolyabb eredményt elérni. Nem hiszem, hogy például Roger Federer 20 évesen kezd el teniszezni akkor mondjuk hivatásos teniszező lehetett volna belőle. Pedig neki aztán tényleg van tehetsége ahhoz amit csinál.
Forma1-nél szerintem legkésőbb kor az a 11-12 éves kor lehet. De az már tényleg nagyon nagyon kivan tolva.
Azok a srácok baromi sok kilométert mennek mire eljutnak az F1-ig és maga a mezőny annyira felkészült, hogy muszáj már 22-23 évesen tapasztalnak lenni és ugye maga a gépet sem egy hétköznapi élvezetni.
Régen minden sportot könnyebb volt elkezdeni és nem volt ennyire minden kimérve.
Visszatérve a labdákhoz. Ott legyen tenisz vagy foci bármelyik megvannak azok izom fajtákat amiket muszáj felszedni, hogy versenybe legyen az ember. És azok legalább 5-6 év mire normálisan kialakulnak.
És ugye izmokat 17-18 évesen lehet legjobban elkezdeni megalapozni hogy legyen mire aztán pakolni
Kubicáról beszél, szerintem
Amúgy tényleg darts, billiárd, ilyesmi
Csapatsportok kilőve, mert azt már gyerekként kell elkezdeni
Esetleg esport, bár nem tudom, hogy az neked mennyire számít sportnak
Nem kubicára gondoltam, de az a sztori sem semmi...
Amúgy ja, boxban ott van Anthony Joshua Ő 19 évesen kezdte és 28 évesen verte meg Klitschkot, világbajnok lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!