A magyarok mièrt nem tudjàk kimondani a szerb/horvàt neveket?
Amiòta világ a világ a szerb és horvát vezetèknevek végén a "Ć" betűt "TY"-nek kell ejteni! Mindig, minden esetben! Minden vezetèknèv TY és nem CS!!!
Nagyon idegesìtő most is a VB-n hallgatni a kommentàtorok csiccsegèsèt! Ès pont ők nem tudjàk megtanulni???
Nem is èrtem, mèg ha valami fura hang vagy betů lenne ami a magyarnak ismeretlen de könyörgöm mièrt olyan nehèz kiejteni, hogy TY???? MitroviTY, TosiTY, stb...
Lehet, hogy ők nem tudják, és még senki nem mondta nekik. Én sem tudtam, amíg nem olvastam a kérdésedet. Ma is tanultam valamit. Írj a csatornának, hátha továbbítják az illetékeseknek.
Nem tudom, emlékszel-e a régi X-akták sorozatra, a férfi főszereplőt játszó színész nevét is nagyon sokáig mondták rosszul.
Igen,de a magyarban van CS és TY betű,miért nem ejtik akkor úgy?
MiloseviTY és VucsiTY. Mit nem lehet ezen kiejteni?
Nem tudom,de vajdaságiként engem rohadtul irritál. Nálunk mindenki rendesen ejti a magyaroknak meg magyarázni kell. Pl a csevapcsicsitől is falra mászok,de ez más téma :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!