Kosarasként milyen poszton játszhatok egy nagyobb csapatnál ezzel a magassággal?
16 éves és 196 cm magas vagyok, a csapatomban Center vagyok, mivel ez egy kis csapta és messze én vagyok a legmagasabb. Szerintetek egy országos Fiba csapatban maradhatok center?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Leginkább ezen a poszton:
alacsonybedobó (Small Forward) Az alacsonybedobó az első számú dobóterületen mozog, a saroktól a kosár felé eső részen. A nevük megtévesztő, hiszen átlagos magasságuk 192-203 cm között van. A dobócsatár kifejezés talán jobban illene rá, a hárompontos vonalról ugyanolyan könnyedén dob, mint a palánk környékéről. A lepattanószerzésben is eséllyel indul, védekező szerepe is kiemelkedő, az ellenfél kulcsfontosságú játékosának a kikapcsolása szokott lenni a feladata.
Jtt csak az a probléma, hogy nem megy a távolról való dobás.
Köszönöm a válaszod! :D
Azon lehet változtatni sok gyakorlással.
Manapság gyakori, hogy center poszton lévő játékosok is úgy dobják a triplát, mint egy irányító. Itt van pl. Lauri Markkanen, a Bulls 20 éves finn újonca:
213 centi, de kívülről is egy dobógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!