Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért mondja mindenki ezt "A...

Miért mondja mindenki ezt "A világ legjobb csapata" szöveget a Barcelonára?

Figyelt kérdés
Csak szerintem már tökre nem aktuális ez? 2010 körül oké lenne, mert 2009 BL győzelem, 2011 BL győzelem, de közte, meg utána is az elődöntőkbe véreztek el elég szorosan, a spanyol bajnokságot ekkoriban elég stabilan nyerték, bár már ekkor is erősnek éreztem, mert volt egy jó MU, vagy akár Chelsea, már Bayern is ekkortájt, meg persze Real stb., talán ezeknek az éveknek a Barca volt a legjobb csapata, ha egyet kell mondani, de azért le lehetett őket győzni, és bőven voltak szoros mérkőzéseik, akár volt, hogy ilyeneken is jutottak tovább (2009). De azóta? Észre kéne venni, hogy az utóbbi 6 év 12 BL döntőse közt 1x volt ott a Barca, ez lenne a nagy világ legjobb csapata (Atlético 2x, Real 2x, Bayern 2x, Chelsea 1x Dortmund 1x Juventus 1x és ugye most is már kiderült, h a Juve, Atlético, Real, Monaco 4-es közül fog vkinek növekedni ez a száma). Oké a 2015-ös Bl győzelmük tényleg nagyon meggyőző volt, de már annak a szezonnak is bőven voltak mélypontjai, igazából csak a szezon második fele volt nagyon erős, ahol mindent behúztak. Még a spanyol bajnokság is egyre többször csúszik ki a kezük közül, most tudtak 2t nyerni egymás után, bár a tavalyi már nagyon szoros volt, de idén szinte biztos h a Real nyer sztem. Mire föl, ők a legjobbak? Ezek az eredménysorok nem azt mutatják. Persze, ott vannak, egyik legjobbak, de az utóbbi évek alapján én a Real-Atlético kettőst mondanám kiemelkedőnek, megint ott vannak az elődöntőbe, az Atltéico most könnyebb ellenfeleket kapott, viszont a csoportkörbe verték a Bayernt, úgyhogy én a két maridit emelném ki, talán még inkább a Bayern a 3., a Barca aki pedig már sokadszorra esik ki a 8 közt - azért ezek már tendenciák - nálam úgy a Juve szintje körül van, sőt a Juve most felfelé ívelő formát mutat az utóbbi évekbe, a Barca meg egyre gyengébb. Nem tudom miért értékeli mégis mindenki úgy, hogy hú legyőzte a világ legjobb csapatát, akkor bármire képesek lehetnek, láttuk. A PSG-nél is ugyanez volt, már BL győzelmet adtak nekik. Szerintem ha továbbjut a PSG, ebben a körben tuti kiesnek, nem olyan jók ők, a francia bajnokit se vezetik, ink. a Barca ennyire pocsék, főleg az utóbbi hetekben-hónapokban. AKik ebben a szezonban meggyőzőek az a Real, Atlético, Bayern (ink a végére állt össze jobban) és a Juventus. Szerintem jelenleg ez a világ négy legjobb csapata, a Barca kb. egy Monaco-PSG-Dortmund-Man City-Napoli-Roma szinten van, idén, van bennük erő, de ezek a csapatok már sokat bukdácsolnak, max. nagyon jó sorsolással tudnának egy BL-t megnyerni. Még a Chelseare lettem volna kíváncsi a nemzetközi porondon bízom benne, hogy ők is harcba lehetnének egy BL győzelemért. De a Barcával kapcsolatban nagyon elszálltak az emberek úgy érzem, és tényleg nem látom azt az ész érvet, ami alapján ezt mondják. Talán mert a spanyolt tartják A legjobbnak, és akkor ezt ált. a Barca nyeri, akkor ők a legjobbak? Vagy a sok góljuk miatt? (mondjuk a Realnak, de még a Dortmundnak, Bayernnek sincs sokkal kevesebb, de gondolom emiatt szokták kivenni az Atléticot mert aki nem támadófocit játszik, az már nem is lehet a legjobb) Vagy tényleg ennyire leragadtak a 6-8 évvel ezelőtti divatnál, tendenciánál, és ennyire nem tudják tartani a lépést a korral, a jelen és a jövő zenéjével? Mert az tisztán látszik, hogy a Barca a jelenleg, a közelmúlt eredményei alapján már egyáltalán nem verhetetlen, domináns Európában, az, hogy mi lesz pár év múlva még kérdéses, mert Enrique távozása után akár új Barca korszak is jöhet, de az tény, hogy az a nagy Barca korszak, a legendás Xavi-Iniesta-Busquets-Messi tengellyel már leáldozott, oké most van az MSN, de pont a gyengébb középpályájuk, védelmük miatt totálisan lehet őket semlegesíteni, úgyhogy csapatként messze nem olyan meghatározóak már.
2017. ápr. 20. 01:43
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igazad volt, tényleg a bajnokság többet mutat meg, általánosságban és az Atlético kapcsán is, mint gondoltam, de ez az egész BL szezonra tapasztalás nekem, mert a PSG se véletlen, h ilyet tudott bénázni a Barca ellen, abba a francia bajnokságba is elég rapszódikusan teljesítenek, kikapnak közepes csapatoktól is olykor-olykor, tehát az azért mutatja, h a PSG egy olyan csapat ami egy ilyen helyzetben meg tud inogni, a Juve, Bayern, Real dominanciája saját bajnokságukba meg mutatja, h milyen stabilan hoznak egy magas szintet, és az első forduló után azt mondanám, h a Juve-Bayern-Real emelkedik ki, most ez a három legjobb csapat. Az Atlético úgy látszik tényleg idén kissé elvesztette a nagy erejét, h már szinte képtelenség volt nekik gólt rúgni, idén ez ink. a Juventus, azért három gól Atlético szinten, ráadásul három akciógól, az nagyon cink. És igaz a rangadóikat túlságosan is elveszették mostanában, most is kikaptak a Villarrealtól... de azért a Barcánál még mindig jobbnak tartom őket, szerintem a Juve-Real-Bayern hármas, majd Chelsea-Atlético kb. hasonló szint, utána jön a Monaco-PSG-Barca-Dortmund-Napoli stb.Ez nagyjából az utóbbi hetek formája, persze ettől függetlenül lehet szoros egy Barca-Real, BVB-Bayern, BVB-Real és sima egy Real-Atlético, az már máson is múlik, de igazából ez a hármas emelkedik ki, ők dominálnak, egy-egy közeli riválist elég simán kitudnak szórni a vége fele, egy Atléticon még érzem azt, vagy egy Chelseabe projektálom, h talán egy olyan ágon, ahol mondjuk csak a Bayern vagy a Juve jön vele szembe a döntőig a komolyabbak közül, talán néha be tudna jutni a döntőbe, őket legyőzve. A Barcának már erre nem sok esélye volt idén, annyira meggyőzően tudták őket legyőzni, és azt gondolom, h a PSG-Monaco is hiába erős, mindig kiütköznek a hibáik a legnagyobbak ellen. A bajnokság azért jó, mert jobban kijönnek az erőviszonyok több fordulóba, de azt se kell készpénznek venni, főleg ha a mostani formákat vizsgáljuk. Én úgy érzem a Barcának azért nehéz eljutni a döntőig, mert már megkap egy Napolit, PSGt, lehet akár egy Man Cityt is rosszabb napján és simán kipottyan, az Atléticoból még azt kinézem, h simán továbbjutnak ezeken és egyszer-egyszer meg ha összekerülnek a négy közt egy naggyal talán legyőzik őket, de az h ez a Barca végigmenjen ezen a szamárlétrán, annyira halvány esélye volt.
2017. máj. 4. 08:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy sikerült valamennyire meggyőzzelek, egyébként engem is meglepett az Atletico idézőjeles teljesítménye, szorosabb meccset vártam.. Nagy formában van a Real az biztos, mostmár tényleg a Juve az egyetlen aki képes lehet őket megállítani. Bár néztem az elődöntőt, egyébként a Monaco egyáltalán nem játszott rosszul, lebecsültem őket. Ha Juve-Real döntő lesz, akkor egyértelműen azon fog múlni a meccs, hogy a Juve védelme hogy fog muzsikálni, az eddigi meccseken kifogástalanok voltak, bár Barzagli így 35 évesen már kevésnek tűnt nekem, többször is megverték 1v1-ben, de a többiek rendben voltak.

Az Atletico-Barca "párharchoz" igazából nem tudok sokat hozzáfűzni, én úgy gondolom, hogy az Atletico sokkal biztosabban játszik, kevesebb az esélye a nagy buktának, mint a Barcánál, viszont ha a játéka maximumát nyújtja a Barca, akkor erősebb (lásd az El Clasicot), ezért jut általában tovább az Atletico. Ami kérdés, hogy ha Griezmann elmegy a nyáron, akkor hogy fogják pótolni, mert ő az Atleti támadójátékának kulcsfigurája, egy világklasszis, amúgy durva hogy az Atletico milyen defenzív játékot folytatnak, mennyi elképesztő támadót neveltek ki, vagy foglalkoztattak, Agüero, Forlán, Costa, Falcao, Griezmann..

,,. Én úgy érzem a Barcának azért nehéz eljutni a döntőig, mert már megkap egy Napolit, PSGt, lehet akár egy Man Cityt is rosszabb napján és simán kipottyan, az Atléticoból még azt kinézem, h simán továbbjutnak ezeken és egyszer-egyszer meg ha összekerülnek a négy közt egy naggyal talán legyőzik őket,"

ezzel teljesen egyetértek

2017. máj. 4. 20:26
 13/14 A kérdező kommentje:
Igen, engem is meglepett az Atlético játéka, én annyira sokat nem is nézem a La Ligat, sokszor inkább a PLt, Bundesligát választom, mondjuk ezért nem volt túl bölcs dolog tőlem ennyire semmibe venni azt, és azért látszik is, h tavaly sokkal jobban ment ott az Atléticonak, mint idén, és ugyanúgy a BLben is jobban ment tavaly, vagy 3 szezonnal ezelőtt, mint idén (ugye akkor lettek bajnokok), talán ezért nem is voltam úgy felkészülve erre, ez nem volt Atlético-hoz méltó játék, rendesen bele se mentek a párharcokba sokszor, ami a legnagyobb védjegyük volt, elveszették azokat, üresen hagyták az embereket, szellősen védekeztek, a második gólnál is egy elég nagy folyosót hagytak még a Benzema mögött érkező játékosnak is, nem támadták meg elég agresszíven a Realosokat, így sokkal többet, könnyebben tudtak akciózni, kapura lövöldözni, egyszerűen a játék képe se volt olyan, h itt az Atlético akár csak egy Xet érdemelt volna, nem is az a lényeg, h még utoljára lekontrázta őket a Real, és akkor már 3-0, húha, hanem h már előtte is, míg megkapták a 2. góljukat, már milyen gyengén, alárendelten játszottak. A Barca most kicsit szétesőben volt, velük az a baj tényleg, h lehet egy Atlético - Barca, Real - Barca párosítások nem lefutottak, de viszont a Barca, főleg ha súlyozom az utóbbi heteket, olyan csapatoktól és sokszor olyan mértékben tudott kikapni, ami alapján én semmiképp nem raknék egy csapatot a legjobbak közé, sok klasszis gyengélkedik, hiányzik hátrábbról, a szélekről, akik nélkül még egy jóformában lévő MSN se ér sokat, hiába nem látszik sokaknak, h mennyit számít egy-egy szélsőhátvéd, vagy egy Iniesta, Busquets játéka. Most kezdenek visszajönni, úgy látszik, de ebben az évben már elég sok lényegi ponton buktak meg, úgyhogy egy-egy jobb periódus nem sokat javít nálam az összképen.
2017. máj. 6. 23:42
 14/14 A kérdező kommentje:
Az a néhány kreatív játékos mindig ott van az Atléticoba, akik segítségével tudnak a leghatékonyabban támadni a masszív védekezésükből, Griezmann most az egyik ezek közül, de nem csak ő van, és én nem féltem az Atléticot, szerintem újra tudnak nézni egy nagy tehetséget, ahogy megtették Costa után is. A Real-Atléticoba az is nagy különbség volt mondjuk a tavalyi döntőhöz képest, h ott pld. egy Carrasco sztem tanárian játszott, erőt adott az Atlético támadásainak, most simán le is hozta Simeone, de mások se villogtak sokat, elég lankadt volna az egész csapat. A Real meg remekül csinálja a dolgokat, és ebben lehet tévedek, de mintha Casemiro is többet járna fel a támadásokhoz. Valahogy ezt a közös pontot érzem a Realban és a Juveban, h mindketten úgy tudnak nagyon támadólag fellépni, sok csatárral, sok játékossal feljárva támadni, h közben a védekezésük mindkettőnek szinte kifogástalan. Sokat segít nekik, h C. Ronaldo is óriási formába lendült, pedig én sokat kritizáltam őt, de most a csapatban is óriási a hajtóerő és Ronaldo meg rendszeresen jön, fejel, befejez, talán ennél gólerősebb időszaka kevés is volt a pályafutása alatt, amikor 5t szór oda-vissza egy Bayernnek és asszem nem is volt benne egy rögzített szituációs gól se, most meg szintén anélkül rúg egy mesterhármast az Atléticonak. Ezt már tényleg nem lehet nem elismerni, általában neki osztogatnak, de ha van más, akkor más is befejez. És iszonyat erős lett a Real azért is mert gyakorlatilag két sora van, és a második nem gyengébb mint az első, szóval ez az annak fenntartott sor, Asensioval, Kovaciccsal, Iscoval, Vazquezzel, Morataval, rengeteg olyan játékossal akik idén érettek be igazán a Realba, legalább ugyanannyira tud tarolni, mint az első sor, kb. velük le lehetne játszani a BL döntőt, most is Vazquez, Asensio, olyan harcosan, ügyesen jött befele a szélekről, h képtelenek voltak az Atléticosok megállítani őket.
2017. máj. 7. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!