Hogy kell kosárlabdában zsákolni?
Páros lábbal ugorj és egy kézzel próbáld meg elérni a gyűrűt. A zsákolás akkor fog menni ha legalább 10 centivel "túlugrod" a gyűrű magasságát. Ha ez megvan akkor próbálgathatod labdával, bár elég kellemetlen érzés mikor egy kézzel megkapaszkodsz ekkora súllyal.
Viszont ha ez megy akkor a kétkezes részét is elkezdheted.
Amúgy pedig súlypont növelő edzés. Teli van az internet efféle edzéstervekkel. Hatalmasat lehet fejlődni alig néhány hónap leforgása alatt ha becsületesen csinálod.
Szia. En is 190cm vagyok csak 75 kg. En mar reg megtanultam zsakolni. Nagyon sok időbe telt, rengeteg kitartásba, de megérte, mert rohadt jó ;)
Mire jottem rá? A zsákolás nem a magasságtól függ, hanem attól, h hogyan ugrasz. (evek ota kosarazom, nagyon sok magasabb volt edzésen, mint én, es nem tudtak zsakolni). Volt aki 195-el sem tudott. De volt olyan, aki 180-al betette. A kérdésed tehát igy hangzik : Hogyan tanuljak meg ugrani? Az ugrás a legfontosabb része, es mikor erre rájössz, akkor látni fogod, h koze nincs a magassághoz (itt Erdélyben van egy csapat, nagyon erősek, es 175-el zsákol a csávó, mert nagyon jol ugrik)
Na most Jöjjön a segítségem. Azt ajanlom, h ne két labbrol ugorj, mert sokkal nehezebb. Ha jobb kezed vagy, akkor ahogy szembe állsz a palánkkal, a bal oldali reszetol fuss neki (nem tudom ez érthető volt-e, de remelem igen). Labda nelkul gyakorolj, tudd meg, h honnan ugrasz a legnagyobbat (ertem ezalatt azt, hogy honnan rugaszkodtal el). Ha mar megtudod fogni a gyűrűt, baj nélkül (ez kb olyan 10-13 cm gyűrű fölött) akkor vehetsz egy tenisz labdát, es avval gyakorlod sokáig! Eztutan veszel egy kézilabda labdát, azután egy volley (vagy foci), utana egy 6-os kosárlabdat, es vegul a 7-est! AMI A LEGFONTOSABB: NE ZSAKOLJ 2 KÉZZEL, MERT SOKKAL NEHEZEBB ES NEM FOG MENNI (az elejen persze 😉)
Nagyon sokat kell gyakorolni, ezt amit én itt leirtam nekem kb 8-10 honap alatt sikerült megcsináljam. Ne kell elsietni, mert nincs értelme. Remélem segítettem, ha van valamilyen kerdesed, ahol nem világos, nyugodtan tedd fel! Jo gyakorlást! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!