Kosárlabdázom, és kíváncsi vagyok, hogyan tudom látványosan, és gyorsan növelni a súlypont emelkedésemet?
Air Alert, vagy Plyometrics. Ezekre keress rá, pont erre valók.
Amúgy írod, hogy tönkrement az Air Alertbe a térdük: nos, ha jól végzed a gyakorlatokat, és nem terheled túl magad, akkor nem fog szétmenni a térded. Én ugyan nem ezt csináltam, mert röplabdásként egész máshogy ugrunk, de nem a térdem, hanem a combizmom sérült meg.
Odafigyeléssel, helyes testtartással végzett gyakorlatoknál minimalizálhatod a sérülés kockázatát.
Jaaa!
Oké, az majd el fog múlni később! Addig is csinálj annyi gyakorlatot, amennyi nem megerőltető, ha soknak érzed, vegyél vissza egy kicsit az ismétlésszámból, vagy több pihenőnapot iktass be. De az sem baj, ha egyáltalán nem csinálod az ilyesmit, ha nem bírod. Később megbosszulja magát ez... inkább legyél magasugró kosaras majd mittomén 18 éves korod után, évekig., mint most egyszer, aztán baj legyen belőle.
Én 10 és 15 éves korom közt háromszor voltam ilyen túlerőltetések miatt eltiltva a versenysporttól fél évekre, (utoljára már a szimpla futástól is), mert akkor is csináltam, ha már oltárira fájt, a végén már majdnem levált az ínszalag a csontról. (EB-re akartak vinni, ugye, nem volt mese, de sajnos az edzőm sem figyelt rám, amikor mondtam, hogy nekem ez már túl sok.) És mai napig szenvedek a sérült vállammal, hiába nyújtom akármennyit, nem olyan rugalmas és hajlékony, mint a másik. (24L vagyok)
Azt tanácsolnám neked ez esetben, hogy inkább várjál a durva megerőltetésekkel, ugrásokkal, bármennyire idegesítő is, hogy várni kell. Gyakorolj technikát, az úgyis többet fog számítani.
Jó kosarazást!
Azt hiszem igazatok van, naponta lejárok az egyesületbe, de külön megerőltető feladatokat nem végzek.
Nyáron úgyis meg fogok erősödni a napi 3 edzéstől...
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!