Eléggé vérszegény volt ez a 16-os foci EB, nem gondoljátok?
Kevés gól, óvatoskodó játék, labdatologatás, David Guetta :D...olyan jellegtelen feelingje volt egésznek.
Csak én vagyok így ezzel?
Sajnos nem emelkedett ki nagyon az előzőek közül. Legjobban talán a 2014-es vb tetszett az utóbbi tíz évben.
Sajnos nekem úgy tűnik, hogy a pénz kifacsarja a focit, és az ilyen tornákra - ahol rengeteg múlik a lelkesedésen, lásd Wales, Magyarország, Izland - a sztárok már elhervadva érkeznek, és nem képesek magas szintű teljesítményre. Ez pedig rányomja a bélyegét az egész tornára.
A legrosszabb EB volt hosszú ideje.
Egyrészt szerintem nagyon nem tett jót a bővítés, gyakorlatilag a csoportból még a harmadik helyezettek jó része is továbbjutott, így aztán a nagyok egy része egyáltalán nem volt ott (főleg fejben), de nem is kellett eszméletlenül hajtani, mert szinte biztos volt a továbbjutásuk.
A másik, hogy a kis csapatok régen tudják, hogy nagyon szervezett focival tudnak csak eredményesek lenni a nagyok ellen, most pedig túl sok volt a kicsi, de szervezett csapat, ezek pedig érthető okokból jellemzően nem olyan meccseket eredményeztek mint a 3-3as portugálok elleni döntetlenünk.
A másik ok szerintem az volt, hogy az egyik ág nagyon erős lett az egyenes kiesés után, több olyan meccsel, ahol mindenki tudta, hogy aki nyer az könnyen a végén is ott lesz, így óvatosság a köbön, a másik ágon pedig csak szimpla unalom.
Lehet, hogy nekünk most jól jött a bővítés, mert kijutottunk, de alapjában véve a 16 csapatos EB sokkal jobb szerintem, egyszerűen nincs 24 jó csapat ma Európában, a sok középszerű meccsre meg a kutya sem kíváncsi.
Igen, a nagy játékosok tudtak villogni.
Tegyük hozzá néhányan még május 28-án BL döntőt játszottak, nem tudtak regenerálódni és nem tudtam teljes erőbedobással felkészülni a tornára.
"Nem képesek magas szintű teljesítményre lásd Wales"
A walesiek harmadikok lettek, ez neked nem elég jó teljesítmény? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!